Het is goed te lezen dat vaste waarden zoals de 3B-Bus, De Paardenstal en ACR Rehoboth hun activiteiten weer oppakken na maandenlang te hebben stilgelegen.
Steeds meer mensen zijn gevaccineerd, het aantal besmettingen daalt van lieverlee en zo worden er telkens weer wat versoepelingen doorgevoerd. Denk aan de opening van de terrassen, de sportscholen en zwembaden.
Dit moet voor veel mensen een bijzonder gevoel van vrijheid geven. Van nieuwe hoop. Al zullen veel ondernemers pijn in hun buik blijven houden, gelet op de financiƫle schade die zij hebben geleden. Voor sommige bedrijven zullen de versoepelingen helaas te laat komen.
Ouderen zijn blij dat ze eindelijk hun kleinkinderen weer ontmoeten, even naar de markt kunnen gaan of hun wekelijkse gymles weer op kunnen pakken. Sportieve mensen, jong en oud, snakten naar hun workout in de sportschool en ook zij mogen zich straks weer in het zweet werken.
Toch blijft er een stemmetje op de achtergrond roepen dat we voorzichtig moeten blijven. Ging het vorig jaar ook niet zo? Laten we de touwtjes te snel vieren? Worden we onvoorzichtig nu we gevaccineerd zijn?
Het blijft wat dat betreft spannend. Maar hoop doet leven en door langzaamaan weer op pad te mogen gaan, jong en oud, krijgen we nieuwe energie die we goed kunnen gebruiken. Want dat we het allemaal zat zijn - en dan heb ik het zeker ook over de mensen in de zorg - dat is een understatement.

Annette Docter