Milieubewust shoppen

Bergschenhoek - Saartje Langstraat (20) heeft op vrijdag 30 april de Miss Beauty of Zuid Holland verkiezing gewonnen. Ze zit nu in het traject voor Miss Beauty of The Netherlands. Als ze deze verkiezing wint, mag ze Nederland gaan vertegenwoordigen in de internationale missverkiezing genaamd Miss Earth. Ook voor dit traject kunnen mensen weer op haar stemmen, dit kan door 'Poll Beauty Saartje' naar 3010 te sms'en.

Saartje zit in haar tweede jaar van de bachelor international media and communication aan de Erasmus Universiteit. Door deze studie heeft ze een internationaler perspectief gekregen. Ze zou graag na deze studie nog een master willen volgen of een opleiding aan de kunstacademie, in de richting van mode of kunst. Verder is ze model en maakt ze kleding op maat.
In het traject van Miss Earth proberen ze natuurlijk extra veel aandacht te besteden aan zo goed mogelijk omgaan met de aarde. Aangezien ze veel bezig is met de mode is ze zich ervan bewust hoe schadelijk deze industrie kan zijn. De Fast Fashion industry is zelfs een van de grootste vervuilers waar we nu mee te maken hebben. Dat komt door de productie van de kleding die veel schadelijke stoffen vrijlaten in de natuur en oneerlijke arbeid vereisen. Verder wordt er een grote hoeveelheid kleding weggegooid omdat het niet meer gedragen wordt of omdat het uit de mode is. Ze zou graag willen meegeven aan het publiek dat het noodzakelijk is om bewust met je kleding om te gaan. Haar eigen kleding is grotendeels zelf gemaakt of vintage. Hiernaast probeert ze bewust te shoppen. Milieu bewuste merken mogen dan wel wat prijziger zijn, maar het gaat veel langer mee. Verder kan men natuurlijk ook kiezen voor vintage kleding.