PWA scoort voor straatkinderen Uganda

Berkel en Rodenrijs - Op maandag 26 april schoten de leerlingen van de Prins Willem-Alexanderschool (PWA) zo veel mogelijk ballen in het doel om geld in te zamelen voor Ugandese straatkinderen.

Binnen het vak burgerschapsvorming leren kinderen op de basisschool over de waarden van een democratische samenleving. Maar burgerschap reikt verder dan je eigen woonomgeving of Nederland. Soms is het goed om over de grenzen heen te kijken naar de wereld buiten Nederland en Europa. In dit wereldburgerschap gaat het om solidariteit, medemenselijkheid, gelijke rechten en een eerlijke verdeling van welvaart. Op de PWA worden daarom regelmatig acties gehouden voor een goed doel. Omdat twee leerkrachten affiniteit hebben met het Afrikaanse land Uganda, werd gekozen voor de stichting Saving Arms. Deze stichting zet zich in voor kansarme straatkinderen. Deze straatkinderen leven in een totaal andere wereld dan de leerlingen van de PWA, maar wat ze samen delen is het plezier in voetbal. Voorafgaande aan de actie vertelde Joanne Bac, Lio-stagiaire op de PWA alles over Uganda en de stichting Saving Arms. Er werd een video-gesprek gestart met de voorzitter van de stichting, waarbij de leerlingen allerlei vragen konden stellen. Vervolgens lieten de leerlingen zich door familie en vrienden sponsoren. Maandag 26 april was het zo ver. Onder leiding van meester Vince, de gymdocent, knalden de ballen één voor één in het doel, waarbij de eigen juffen en meesters een lesje 'keepen' kregen.
Het was een geslaagde actie. Met elkaar haalden de leerlingen ruim € 3.500,- op. Een prachtig bedrag waar ze trots op mogen zijn.