"We weten ons gesteund door onze sponsoren"

Bij Korfbalvereniging Weidevogels staat alles goed op de rails

Bleiswijk - Een zaterdagmogen op sportpark Merenveld met veel jeugd actief op de korfbalvelden. In het clubhuis is het dagelijks bestuur bezig met de plannen voor de toekomst. Een toekomst die er volgens voorzitter Ronald Vos - ondanks de nu geldenende regels - hoopvol uit ziet. De contracten met de trainers zijn verlengd. Peter de Waard is ook volgend seizoen de hoofdtrainer van Weidevogels. Hij begint daarmee aan zijn derde termijn als trainer van de seniorenselectie. In zijn kielzog heeft ook Tim Loendersloot zijn contract verlengd. Hij neemt het tweede onder zijn hoede.

Rien Kuyvenhoven

Penningmeester Mark de Graaf, een aantal jaren geleden met Ronald Vos aangetreden in het bestuur, zit te puzzelen met de cijfers voor de komende jaren. Beiden weten zich gesteund door de sponsoren van de club die onlangs tot volle tevredenheid van het bestuur de toezegging deden de club te blijven steunen.
Ronald Vos licht toe: "In coronatijd is dit fantastisch voor onze vereniging. De sponsorcontracten die afliepen konden worden verlengd waardoor ook onze kledinglijn voor de volgende jaren gegarandeerd is. We zijn blij met deze ondernemers uit Bleiswijk!"
Zowel De Graaf als Vos traden enkele jaren geleden aan bij Weidevogels in een tijd waarin het niet zo lekker liep bij de Bleiswijkse korfballers.
Ronald Vos: "Financieel moesten sommige processen beter geregeld worden. Er ging meer geld uit dan dat er binnenkwam. Daarom was het bijvoorbeeld nodig een contributieverhoging van twintig procent door te voeren. In een betoog hebben we als bestuur gesteld dat de motor gereviseerd moest worden. Ook dit jaar is het ondanks alle goede wil van de leden niet makkelijk. De kantineopbrengsten zijn opgedroogd, dus zal het ook dit jaar een puzzel worden. We hebben het over een tekort van rond de drieduizend euro. We zijn bezig te bekijken hoe we dit zullen oplossen, maar dat zal zeker lukken."

Erkentelijk

Ronald Vos vertelt verder dat de gemeente geen subsidie meer geeft voor jeugdleden die de sportclubs hebben. Toch is de eerste man van Weidevogels tevreden over de manier waarop de gemeente de vereniging faciliteert. "We mogen zeker niet klagen. Met de gemeente zijn we overeengekomen dat de velden een facelift zouden krijgen en dat er led-verlichting in de zaal zou worden aangebracht. De velden kunnen zodoende vijf jaar langer mee. Daar zijn we de gemeente erkentelijk voor."
De coronatijd werd door de vereniging Weidevogels benut om ook duurzaam bezig te zijn in de eigen accommodatie. Kleedkamers en clubhuis werden onder handen genomen via allerlei, zoals Vos het noemt, 'klusmogelijkheden'.

Trainers

Onlangs is besloten de contracten met de trainers voor de twee eerste teams met Peter de Waard als hoofdtrainer en Tim Loendersloot voor het tweede team te verlengen. Het eerste zal zowel op het veld als in de zaal in de tweede klasse uitkomen. Het tweede speelt op het veld reserve tweede klasse, in de zaal komen zij uit in de reserve eerste klasse.
Peter de Waard laat op de site van de club weten content te zijn met de verlenging van het contract. "Ja, ik ben zeker blij. Maar het zou toch mooi zijn om een keer een volledig seizoen te kunnen doen", doelt hij op de coronaonderbrekingen en het moment dat hij als interim-trainer instapte. Loendersloot vult aan: "Vanaf het moment dat Peter en ik voor de groep zijn komen te staan hebben wij onze ambities en doelen kenbaar gemaakt. Gelukkig is de dubbele promotie in de zaal vorig seizoen wel gelukt, ondanks het stilleggen van de competities, maar nu wordt het tijd om ook echt door te pakken. Telkens als ik het idee had dat de puzzelstukjes in elkaar vielen en het begon te draaien werd het proces verstoord door de omstandigheden. Ik kijk er naar uit om de puzzel eindelijk eens met z'n allen af te leggen."
Peter de Waard aansluitend. "Daarnaast hebben we het gevoel dat we als groep nog niet klaar zijn. ‘Daarom ben ik blij dat we nog even door kunnen gaan. We willen graag hogerop en bovenin meedoen in de tweede klasse. Natuurlijk hangt dat wel af van de indeling. Dan weten we wat de doelstelling zal worden."

De vereniging bruist

Ondanks de beperkingen van het afgelopen jaar bruist de vereniging van de activiteiten. Dit mede ingegeven door Lansingerland Beweegt in samenwerking met de Korfbalacademie van Weidevogels waar het hoofddoel is kinderen te laten sporten. "En wij bieden die mogelijkheid", zegt Ronald Vos. "In samenwerking met de gemeente bleef de jeugd zodoende heel actief. Voor de senioren werd een programma hoofdzakelijk buiten afgewerkt waar via vier tegen vier in kleine vakken een interne competitie kon worden afgewerkt."
Ronald Vos benadrukt dat Weidevogels prestatiegericht bezig wil zijn, maar ook voldoende ruimte biedt voor de breedtesport. "Voor onze vereniging is het niet mogelijk de grote stap naar de top te maken. Veel talenten worden hier weggekaapt. Maar aan de andere kant mogen we hier ook trots op zijn. Net zo trots als we zijn op twee scheidsrechters binnen onze vereniging die op het hoogste niveau leiding geven. Iedereen is hier welkom om te korfballen, want Weidevogels is één grote familie met veel gezelligheid!"