Van idee naar duurzame samenwerking

Maatjesprojecten en VIP Lansingerland werven gezamenlijk vrijwilligers

Lansingerland - Wil jij maatje voor een ander worden? Je bent er dan voor iemand die jouw tijd en aandacht goed kan gebruiken. Bijvoorbeeld door samen gezellig een bakkie te doen of even naar buiten te gaan. Misschien doe je regelmatig boodschappen of help je mensen met de administratie, de taal of... Er zijn veel mogelijkheden als jij iets voor een ander wilt doen. Maar hoe vind je als inwoner van Lansingerland een leuke Maatjesklus?

Dat lukt vaak via één van de bijeenkomsten die al sinds 2018 worden georganiseerd op initiatief van het Vrijwilligers Informatie Punt. De fijne en langjarige samenwerking met GGZ Delfland, Humanitas Lansingerland, Jong Perspectief, Laurens Oudelandse hof, Taalhuis Oostland VTV Thuismaatjes en Welzijn Lansingerland brengt de maatjesprojecten bij elkaar.
Als inwoner van Lansingerland kun je de bijeenkomst vrijblijvend (online) bezoeken en de projecten en organisaties die maatjes zoeken, leren kennen. Als je dit vrijwilligerswerk wilt doen, ontdek je hier met welke organisatie jij een klik hebt. Vervolgens zal een coördinator van die organisatie je in contact brengen met een hulpvrager.

Online bijeenkomst

Op 15 april zijn er weer online informatiebijeenkomsten, één ’s middags en één ’s avonds. Na aanmelding krijg je een link, daar klik je op en dan kom je vanzelf in de bijeenkomst. Gestart wordt met algemene informatie door de verschillende organisaties. Daarna kan 1 op 1 worden doorgepraat met de organisatie(s) van je keuze. Vanzelfsprekend is ook het Vrijwilligers Informatie Punt Lansingerland aanwezig op 15 april.
Het VIP Lansingerland is het centrale punt als het gaat om vrijwilligerswerk in Lansingerland. Zij zijn bereikbaar via info@viplansingerland.nl of 010 - 522 55 45. De vrijwilligers vacaturebank en informatie over vrijwilligerswerk staan op viplansingerland.nl. Volg het VIP ook op Facebook, Instagram en Twitter.