Van belang voor verenigingen en stichtingen

Informatiebijeenkomst over de WBTR

Lansingerland - Op 1 juli moeten alle verenigingen en stichtingen voldoen aan de nieuwe Wet bestuur en toezicht rechtspersonen (WBTR). Deze wet is bedoeld om het bestuur en toezicht van onder meer verenigingen en stichtingen te verbeteren. Op dinsdag 20 april wordt vanaf 20.00 uur een online informatiebijeenkomst gehouden.

De WBTR geeft kaders voor de taakvervulling van bestuurders; het tegenstrijdig belang bij bestuurders; de aansprakelijkheid en verruimen van ontslagmogelijkheden van bestuurders en commissarissen.
Doel van de bijeenkomst is om de deelnemers inzicht in de wet en de vereisten te geven. Er worden handvatten aangereikt voor de stappen die eventueel nodig zijn voor de eigen vereniging of stichting.
Het programma ziet er als volgt uit: informatie over de wet en de praktische gevolgen. Ook wordt een tool besproken die speciaal ontwikkeld is om snel en betaalbaar stappen te kunnen zetten.
Hierna is gelegenheid tot het stellen van vragen en napraten. De bijeenkomst duurt circa 1 uur.
De bijeenkomst wordt gegeven door: Bart Jan van Miltenburg (voorzitter bestuur Welzijn Lansingerland / Miltenburg pensioenvraagstukken) en Annemieke Kerstens (VIP Lansingerland).
Meedoen? Meld je dan aan via info@viplansingerland.nl. Vermeld je naam en telefoonnummer én namens welke organisatie je aanwezig bent. Na aanmelding ontvang je een deelnamelink.
Het VIP Lansingerland is het centrale punt als het gaat om vrijwilligerswerk in Lansingerland. Zij zijn bereikbaar via info@viplansingerland.nl of 010 - 522 55 45. De vrijwilligers vacaturebank en informatie over vrijwilligerswerk staat op viplansingerland.nl. Volg het VIP ook op Facebook, Instagram en Twitter.