Hartverwarmende actie voor honderden ouderen

Stichting Vier het Leven organiseert bijzondere Paasactie

Lansingerland - In tijden dat ouderen door corona gedwongen aan huis gekluisterd zitten, nemen verschillende organisaties het initiatief voor een unieke Paasactie. Alle ouderen die normaliter deelnemen aan de uitjes van Stichting Vier het Leven ontvangen deze Pasen een persoonlijke attentie.

Het initiatief voor deze bijzondere actie is genomen door Jeroen Wolfs van Compagnon Events, hij is al jaren vrijwilliger van Vier het Leven. ‘‘Een klein gebaar met grote impact, samen maken we het verschil,’’ licht Wolfs toe. De actie wordt mede mogelijk gemaakt door Leef Je Uit Foundation, opgericht door de Rotterdamse topondernemer Michel Perridon.

Basisschool Willibrord

In het tasje zitten onder andere narcissen, paaseitjes en thee. Ook krijgen alle ouderen een mooie kleurplaat, ingekleurd door de leerlingen van de r.k. basisschool Willibrord in Bergschenhoek.
‘‘Zo verbinden we jong en oud, fantastisch dat iedereen zijn steentje bijdraagt,’’ vertelt Perridon van Leef Je Uit Foundation.
Normaliter begeleidt Stichting Vier het Leven jaarlijks duizenden ouderen tijdens een theaterbezoek. ‘‘Niet alleen de ouderen, maar ook onze honderden vrijwilligers zitten natuurlijk thuis,’’ vertelt Petra Wooning van Vier het Leven. ‘‘Zij gaan deze week op pad om onze gasten persoonlijk blij te maken met deze feestelijke attentie, uiteraard met alle coronamaatregelen in acht genomen,’’ licht Petra toe.
In totaal zullen 450 ouderen een paasattentie ontvangen.