Goed Nieuws: paasmusical online en op de lokale tv

Berkel en Rodenrijs - Met Pasen wordt vanuit de O.L.V. Geboortekerk in Berkel en Rodenrijs op zaterdag 3 april, aanvang 19.00 uur, een online gezinsviering met musical uitgezonden via het YouTubekanaal van de parochie. Ook RTV Lansingerland zal de paasviering live uitzenden.

Met kerstmis was het thema: Groot nieuws. Nu: Goed Nieuws. Te midden van alle slechte berichten via de moderne media wordt met Pasen ook Goed Nieuws gebracht.
Het paasverhaal, gebaseerd op Lukas 24 (de verrezen Jezus loopt onherkenbaar met twee leerlingen mee naar Emmaus) zal op zeer verrassende wijze gespeeld worden: het speelt zich anno 2021 af in Nederland tijdens de lockdown. Jongeren uit Lansingerland, Pijnacker, Nootdorp en Ypenburg spelen voor de leerlingen van Jezus. Kinderen uit het kinderkoor de Vrolijke Nootjes uit Nootdorp zingen enkele paasliedjes en andere kinderen zullen vragen beantwoorden over verdriet en troost. En enkele kinderen zullen een gebed uitspreken.
Het wordt een interactieve viering, want tijdens de uitzending kan iedereen reacties en gebedsintenties doorgeven via de chatbox. Deze worden na de musical voorgelezen door de organisatoren, jongerenwerker Minh Thu Ko en pastor Winfried Kuipers.
Kijken samen thuis mee! Zie hiervoor de link op www.parochieChristusKoning.nl/vieringen .