Crowdfunding voor strand in Lansingerland

Lansingerland - Als het aan volleybalvereniging Volley2b ligt komt er over een paar weken een strand in Lansingerland. Een grote zandbak die gebruikt kan worden voor beachvolleybal en andere beachsporten. Er is nog wel wat geld nodig om de plannen te realiseren. Daarom is de club een crowdfundingsactie gestart.

Nadat de gemeenteraad op 18 februari akkoord heeft gegeven voor de gefaseerde aanleg van beachvolleybalvelden, is de club gestart met voorbereidingen. Door middel van een grote crowdfundingsactie willen de leden geld ophalen voor dit mooie project.
Tot twee jaar geleden werd er door de vereniging beachvolleybal gespeeld bij hockeyvereniging HBR. Sinds deze beachvelden opgeheven werden, is de club op zoek naar een nieuwe locatie. Nu krijgt Lansingerland eindelijk weer beachvelden terug, ditmaal aan het Sporthoekpad in Bergschenhoek. Ook voetbalvereniging BVCB, tennisvereniging LTC Triomf en honk- en softbalvereniging Orioles zijn gevestigd op de Sporthoek.

Meerdere sporten

De populariteit van beachvolleybal en andere beachsporten is ontzettend hard aan het stijgen, dus de club hoopt met acties een mooi complex neer te kunnen zetten in Bergschenhoek. Volley2b hoopt met de nieuwe velden straks meer inwoners van Lansingerland gedurende de zomer kennis te laten maken met beachvolleybal. De club wil onder andere clinics en trainingen organiseren voor diverse doelgroepen. Daarnaast kunnen de velden gebruikt worden voor andere beachsporten, zoals het opkomende beachtennis en beachhandbal.

Corona

De crowdfunding is nodig, omdat Volley2b, net als andere sportverenigingen, financieel geleden heeft onder de coronacrisis. Samen met de gemeente, heel veel vrijwilligers en sponsoren is de club druk bezig om extra geld op te halen voor deze prachtige zandbak. Binnen een dag leverde de crowdfunding al € 2.500 op, maar de club is nog altijd op zoek naar donateurs en sponsoren die willen bijdragen om het doelbedrag van € 15.000 te halen. Donateurs kunnen bijdragen via volley2beach.nl en sponsoren kunnen zich melden via het mailadres: sponsoring@volley2b.nl .