Samen bouwen aan een sociaal netwerk

Lansingerland - Humanitas Lansingerland heeft eind vorig jaar en deze maand in totaal weer tien vrijwilligers en stagiaires kunnen opleiden voor de activiteit Tandem Maatjes. Het was even wennen, want in deze tijd is het geven van een live training geen optie. Dus dan online. Spannend, maar ook online is de training een succes.

De coördinatoren van de activiteit Tandem vinden het erg belangrijk dat de vrijwilliger goed voorbereid op pad gaat. Een vrijwilliger bij de activiteit Tandem biedt een luisterend oor en denkt mee hoe het gewenste doel van de deelnemer bereikt kan worden. Misschien is dat het herstellen van oude contacten, het intensiveren van huidige contacten of het aangaan van juist nieuwe contacten. Maar het kan ook zijn door te onderzoeken welke hobby bij een de deelnemer past. Of om activiteiten met anderen te ondernemen.
Eerst bouwen de vrijwilliger en de deelnemer een vertrouwensband op. Naar welke stip op de horizon werken ze toe. De lat niet te hoog leggen, want ook een kleine verandering kan veel betekenen. Het streven is dat na een bepaalde periode de ondersteuning van Humanitas niet meer nodig is.
Heb jij het in je om de deelnemer en zijn of haar mogelijkheden centraal te stellen en niet de problemen en de beperkingen. Wil je iemand motiveren en helpen sturen naar het gewenste doel. Heb je twee tot drie uur per week of per wee weken de tijd?
Dan biedt Humanitas Lansingerland jou ook zo’n leuke training van drie dagdelen. Daarnaast krijg je persoonlijke begeleiding en zijn er momenten dat je je ervaringen kan delen met andere vrijwilligers tijdens de intervisiebijeenkomsten.
Informatie: bel of mail naar 06 – 35118618 / m.vandenakker@humanitas.nl of raadpleeg de site
https://www.humanitas.nl/lansingerland.