Schoolexamens in de kerk

Berkel en Rodenrijs - Maandag 22 maart startte een groep VWO leerlingen van het Wolfert Lyceum hun schoolexamen wiskunde in het gebouw van Gereformeerde kerk De Ark. Tot en met woensdag 31 maart maakt de school voor de examens gebruik van de grote kerkzaal van De Ark.

Even na elf uur is het doodstil in de grote kerkzaal. De leerlingen zijn geconcentreerd bezig met hun schoolexamen. In een andere ruimte sprak De Heraut met Casper Weijs, teamleider bedrijfsvoering van het Wolfert Lyceum en met Aad Barnhoorn, lid van het College van Kerkrentmeesters van De Ark.

Mooi aanbod

"We waren erg blij met het aanbod van De Ark om gebruik te maken van de grote zaal in het kerkgebouw", zegt Casper. "In het examenjaar worden drie keer schoolexamens afgenomen. De vorige ronde was in januari in een periode waarin de school gesloten was voor de leerlingen. De examenkandidaten konden zonder moeite hun schoolexamens in de aula doen. Nu de andere leerjaren weer gedeeltelijk op school komen is het fijn dat De Ark ons deze ruimte wil bieden. Nu kunnen we de ruimte op school gebruiken voor de voorexamenklassen die ook toetsen moeten maken."
"De kerk werd al een tijd alleen op de zondag gebruikt", vult Aad Barnhoorn aan. "We kwamen uiteindelijk met het idee om de ruimte voor andere doelen beschikbaar te stellen. Zodoende zijn we naar de scholen gegaan. We wilden onze maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen en rekenen geen huur, alleen de kosten van verwarming en licht."

Goed voorbereid

De school biedt de examenleerlingen op verschillende manieren extra ondersteuning zodat ze goed voorbereid het examen in kunnen gaan. Dit doen ze door extra lessen aan te bieden en de examenleerlingen elke dag op school te laten komen. Na deze laatste toetsperiode zijn er tot aan de examens nog speciale stoomcursussen waarin de leerlingen intensief met een bepaald vak aan de slag kunnen. Zo zijn ze optimaal voorbereid op het examen.