Geef jij een jongere een steuntje in de rug?

Lansingerland - Sommige jongeren hebben het om diverse redenen even niet makkelijk. Bijvoorbeeld wanneer een ouder langdurig ziek is, een broertje /zusje die veel aandacht vraagt door bijvoorbeeld een verstandelijke beperking, een jongere die sociaal vaardig niet sterk is, enzovoort. Voor jongeren die zich in dit soort omstandigheden bevinden zoekt Jong Perspectief een maatje.

Een maatje spreekt één of twee keer in de veertien dagen af met een jongere en samen ondernemen ze leuke dingen zoals sporten, koken, knutselen, een spelletje of een goed gesprek. Spreekt dit je aan en zie jij jezelf wel even een balletje trappen met een jongere? Dan is dit misschien precies het vrijwilligerswerk wat bij jou past.
Op 31 maart en 7 april aanstaande start er een onlinetraining voor nieuwe vrijwilligers. Tijdens deze training maakt Jong Perspectief kennis met de nieuwe vrijwilligers en wordt stilgestaan bij wat een vrijwilliger aan een jongere wil en kan bieden. Daarna is het zover dat er een passende jongere wordt gezocht.
Momenteel worden er nog steeds maatjeskoppels gemaakt, maar wel met inachtneming van de Covid-19 maatregelen. Hierin blijft veiligheid en 1,5 meter afstand natuurlijk belangrijk.
Jong Perspectief bestaat inmiddels alweer 15 jaar, waarvan bijna 6 jaar in Lansingerland. Er zijn al veel jongeren tussen de 6 en 24 jaar aan een maatje gekoppeld.
Geïnteresseerd in de training? Bel 079-7502233 of mail naar info@jongperspectief.nl.