Geslaagde actiedag voor de Fitness Lounge

Berkel en Rodenrijs - Zoals bekend moesten ook de deuren van de sportscholen met ingang van 15 december wederom sluiten. Inmiddels zijn we ruim drie maanden verder en er lijkt weinig zicht op heropening op korte termijn. De overkoepelende fitnessorganisatie - Vereniging Exclusieve Sportcentra - heeft op maandag 22 februari een paginagrote advertentie geplaatst in NRC om aandacht te vragen voor de drie miljoen leden van sportscholen, die nu stilzitten. Zaterdag 27 februari was er een landelijk actiedag: 'Stilzitten is geen optie, sportscholen weer open'.

The Fitness Lounge deed zaterdag ook mee met de actie. Samen met inmiddels bijna 200 andere sportscholen voerden ze een actie om de heropening van de sportscholen onder de aandacht te brengen. De fitnessbranche levert een essentiƫle bijdrage aan de preventieve gezondheidszorg. Bewegen is essentieel; de impact van niet sporten en bewegingsachterstand is enorm.
"Het is een succesvolle dag geweest", vertelt Leon de Gee van de Fitness Lounge. "Vanaf 09.00 uur hadden wij ieder half uur een workout gepland waaraan vijf sporters konden mee doen. Vrijwel alle lessen waren vol geboekt. Voldoende animo dus, ruim 60 deelnemers verdeeld over de dag. De workout bestond uit een conditioneel onderdeel en een onderdeel gericht op krachtuithoudingsvermogen. Het doel van deze dag was het onder de aandacht brengen van onze branche, dit is door alle (landelijke) aandacht goed gelukt. In totaal hebben er ruim 340 fitnessclubs deelgenomen aan de actie."

Uitlaatklep

Mensen vonden het erg leuk om deel te nemen, vooral het weer lekker bezig zijn. Naast het lekker bezig zijn vinden ook deze mensen dat het tijd wordt de deuren, al dan niet in aangepaste vorm, te openen. Zij sporten niet alleen voor hun persoonlijke gezondheidsdoelen maar ook omdat sporten een heerlijke uitlaatklep is. Helemaal nu we noodgedwongen veel thuis zitten.
De snelste man en vrouw van de dag ontvingen een speciale 'TFL' Dopper. De gelukkigen waren: Timothy Hansink en Mirjam Meijer. En nu maar hopen op een spoedige heropening van de sportscholen!