Deelname van ruim 300 kinderen en jongeren aan de Wintergames

Bergschenhoek - Tijdens de voorjaarsvakantie werden er op verschillende dagen en plekken in Lansingerland de Wintergames georganiseerd. Dit was een initiatief van Jongerenwerk Lansingerland en Lansingerland Beweegt om kinderen en jongeren te laten bewegen en plezier te maken. Zo konden ze de hele week gratis meedoen aan activiteiten zoals tennis, freerunnen, skaten, en kickboxen. Dit jaar deden er ruim 300 kinderen en jongeren mee aan de Wintergames.

Yennah Schenk

Het was een prachtige zonnige vrijdag. Het leek bijna lente, terwijl het pas eind februari was. In het Annie M.G. Schmidtpark was het gezellig druk met spelende kinderen, sportende volwassenen en hangende jongeren. Vrijdag was de laatste dag dat er activiteiten vanuit de Wintergames werden georganiseerd. Rond lunchtijd kon er meegedaan worden aan een hoolahoop clinic en freerunnen. Aan beide activiteiten werd enthousiast meegedaan. Later die middag konden kinderen en jongeren meedoen aan een kano- en wandeltocht bij Outdoor Valley.

Hoolahoop clinic en freerunnen

De hoolahoop clinic werd gegeven door Nathalie de Jong van Hoolaskoola. Iedereen die in het park was, mocht aansluiten. Elke deelnemer kreeg een gekleurde hoolahoop en mocht een plekje zoeken op het grasveld. Nathalie liep tijdens de clinic rond om de techniek van het hoolahoopen uit te leggen. In het begin was het even onwennig, maar toen de deelnemers eenmaal de smaak te pakken hadden, waren ze niet meer te stoppen. Tijdens een zonnige zomerhit toverde Nathalie nog wat trucjes uit de kast, die de jongeren vervolgens probeerden over te nemen. Er werd flink wat af gelachen en met een tevreden blik keken de mensen van Jeugd en Jongerenwerk en Lansingerland Beweegt toe.
Verderop in het park, in het Urban sportpark werd een les freerunnen gegeven. Onder leiding van Dave, Quinten en Reggy van Parkour Disciplines kregen de kinderen uitleg over de basis van het freerunnen. Ze begonnen met een warming-up om daarna echt van start te gaan. De groep werd in tweeën gesplitst zodat ze onder begeleiding wat oefeningen konden doen. Om de beurt hingen de kinderen schuin aan het rek, om vervolgens hun benen in de lucht te gooien en met een sierlijke boog zich over het hek heen te gooien. Lukte het even niet, dan waren de jongens van Parkour Disciplines in de buurt om hen te helpen. De kinderen deden enthousiast mee en stelden veel vragen. Een geslaagde les!

Kanoën bij Outdoor Valley

In de middag stond er een clubje van 16 enthousiaste kinderen te wachten bij Outdoor Valley. Ze wisten nog niet wat ze gingen doen, dat was nog een verrassing. Het bleek een kanotochtje rondom Outdoor Valley. De kinderen kregen allemaal een reddingsvest en mochten met z'n tweeën in de kano gaan zitten. Onder begeleiding van kano-instructeur Jasper gingen ze het water op. Tijdens het kanoën was er ruimte om lekker te kletsen. Na een halfuurtje hielden ze een korte pauze om vervolgens naar de top van de berg te wandelen. Daarna peddelden ze rustig weer terug naar Outdoor Valley.
De gehele week namen kinderen en jongeren deel aan tal van activiteiten zoals: dans, training voetbaltechniek, boksen en zelfverdediging, tennis, skaten en lekker bewegen tijdens een sportinstuif.