Eindelijk is het dan zover

Berkel en Rodenrijs - Na een periode van ruim 12 jaar is het eindelijk zover. De start van de bouw op de voormalige locatie van de familie Treurniet zal in het tweede kwartaal van dit jaar aanvangen.

De ontwikkelaar (en de familie Treurniet) is zeer verheugd dat ze eindelijk kunnen beginnen met het project waar zij zo lang aan gewerkt hebben en dat een prominente plek in de dorpskern van Berkel en Rodenrijs zal innemen.
Zeer recent heeft er een kopersavond bij Ferro plaatsgevonden waarbij de bouwer en de ontwikkelaar alle toekomstige bewoners die zich reeds hebben ingeschreven op het project, hadden uitgenodigd om hun mee te nemen in de procedure. Het is mooi om te zien, dat mensen die al meer dan 40 jaar in Berkel wonen nu een appartement aanschaffen waarbij ze in hun zo geliefde Berkel en Rodenrijs kunnen blijven wonen op steenworp afstand van alle winkels en horeca, want het aanbod van dit type woningen is schaars.
Ook de familie Treurniet die inmiddels naar alle tevredenheid een actieve bedrijfsvoering heeft op haar nieuwe locatie aan de Berkelse Poort, kan eindelijk met een gerust hart terugkijken op een spannende maar soms ook stroperige en moeizame procedure.
"We zijn verheugd dat er op “onze” locatie nu eindelijk iets moois gerealiseerd gaat worden, waarbij de historie van ons familiebedrijf tot in lengte van jaren herkenbaar zal blijven", aldus Nico Treurniet.
De ontwikkeling heeft aardig wat voeten in de aarde gehad, maar door overleg met omwonenden in de afgelopen jaren en door goede afspraken over gereduceerde bouwhoogtes zijn we uiteindelijk tot overeenstemming met zowel de gemeente als de omwonenden gekomen.

'Oude maalderij'

Ook voor de 'oude maalderij' liggen de plannen klaar en kijken we uit naar het moment dat we de vele startende woningzoekers die zich reeds bij de makelaar hebben gemeld, van een mooie woning kunnen voorzien. De ontwikkeling is geheel in de stijl van de oude maalderij. Er zullen diverse details uit het huidige gebouw worden hergebruikt zodat de geschiedenis van deze unieke locatie niet verloren gaat. Helaas hebben we door een bezwaar nog een hobbel te nemen, maar dat zien we positief in, omdat we heel veel onderzoeken en werk verricht hebben om uiteindelijk tot een mooi en verantwoord eindresultaat te komen.

Familie Treurniet
Prodin Properties