Koppert kondigt strategische investering aan

Berkel en Rodenrijs – HAL Investments investeert in het Berkelse bedrijf Koppert, wereldwijd marktleider in biologische oplossingen voor de landbouw. Hiermee wordt kapitaal verschaft om de positie van Koppert te versterken en de internationale uitbreiding van het bedrijf te versnellen.

Koppert is een belangrijke leverancier van duurzame oplossingen voor de tuinbouw en landbouw, gespecialiseerd in biologische plaagbestrijding, bestuiving, ziektemanagement en plantgezondheid. Via een uitgebreid internationaal netwerk van dochterondernemingen en meerdere productiefaciliteiten wereldwijd wil Koppert de landbouw gezonder, veiliger en productiever maken. Dit wordt bereikt door het aanbieden van een geïntegreerd systeem van specialistische kennis en natuurlijke, veilige oplossingen die de gezondheid, weerbaarheid en opbrengst van gewassen verbeteren.
De investering van € 140 miljoen in aandelenkapitaal door HAL Investments zal voornamelijk dienen als financiering voor de uitbreiding van de productiefaciliteiten van Koppert en werkkapitaal om groei over de hele wereld te ondersteunen. Deze stap versterkt de leidende marktpositie van het familiebedrijf in de sector voor biologische oplossingen voor de landbouw en onderstreept Kopperts toewijding om een familiebedrijf te blijven.