Teleurstelling voor de gemeente Lansingerland

Donderdag 18 februari werd bekend dat het Rijk wederom geen bijdrage uit de woningbouwimpuls van het Rijk voor Wilderszijde toekent aan de gemeente Lansingerland. Teleurstellend nieuws voor de gemeente Lansingerland.

Met de realisatie van Wilderszijde met ongeveer 2.600 woningen wil de gemeente Lansingerland een belangrijke bijdrage leveren aan de versnelling van de (betaalbare) woningbouw in de zuidelijke Randstad. De bijdrage vanuit de woningbouwimpuls is hard nodig om deze woonwijk te realiseren.
Voor de economische slagkracht, leefbaarheid en werkgelegenheid van de regio is het ontzettend belangrijk dat Wilderszijde gebouwd wordt. Hiermee wordt de kracht tussen steden en nabij gelegen gemeenten nog beter benut en wordt de economische concurrentiepositie van de regio verstevigd.

Reactie wethouder

Wethouder Jan-Willem van den Beukel reageert teleurgesteld. “Onbegrijpelijk dat Wilderszijde geen geld uit de woningbouwimpuls ontvangt. Hoe leg je dit uit aan de vele woningzoekenden, waaronder starters en ouderen die hier graag hadden willen wonen?”
Nu duidelijk is dat er uit tranche 2 geen bijdrage van het rijk komt, wordt een gesprek gepland met het ministerie over het niet toekennen van een bijdrage. Ook gaat het college met de gemeenteraad in gesprek over het vervolgtraject voor de verdere ontwikkeling van Wilderszijde.

Scenario’s realisatie Wilderszijde

In de komende periode worden de eerder besproken alternatieve scenario’s voor de ontwikkeling van Wilderszijde samen met de raad nader beschouwd. Wethouder Van den Beukel: "Duidelijk is dat het besluit van de minister om geen bijdrage toe te kennen aan Wilderszijde in ieder geval een vertraging van het project tot gevolg heeft. Hoe groot die vertraging zal zijn, is afhankelijk van het gekozen scenario. Het college vindt het van groot belang dat Wilderszijde zo snel als mogelijk wordt gerealiseerd gezien de woonbehoefte in Lansingerland."