Delfland stimuleert klimaatbestendige maatregelen

Berkel en Rodenrijs - Bewoners, bedrijven en instellingen in de regio die meedoen aan het aanbrengen van klimaatbestendige maatregelen kunnen ook in 2021 weer rekenen op steun van het Hoogheemraadschap van Delfland.

Het weer kent steeds meer extremen. Hete en droge periodes worden afgewisseld met flinke regenbuien. Door samen regenwater op te vangen, maken we de kans op overlast en schade door te veel of te weinig water kleiner. Delfland wil mensen stimuleren om in hun eigen woonomgeving zelf maatregelen te treffen. Hiervoor is dit jaar € 500.000,- beschikbaar.
Manita Koop is bestuurder bij Hoogheemraadschap van Delfland: ”Je kunt veel meer doen aan klimaatadaptatie dan je denkt. Het zit hem in simpele dingen. Neem een regenton, leg een groendak aan of vervang de tegels in je tuin door groen. Het is belangrijk om het regenwater op te vangen en langer vast te houden. Dit vermindert de kans op wateroverlast bij hevige buien. Bovendien heb je in een groene omgeving veel minder last van hitte; het is veel aangenamer wonen en het ziet er ook nog eens mooi uit.”
Heb je plannen voor klimaatbestendige aanpassingen? Delfland helpt je graag met kennis, inspirerende voorbeelden en een financiële bijdrage. Hiervoor is de Stimuleringsregeling Klimaatadaptatie. Check vooraf eenvoudig online of je kans maakt op een bijdrage en voor welk bedrag.
De vernieuwde stimuleringsregeling is ingegaan op 1 februari jongstleden. Actuele informatie is te vinden op http://www.hhdelfland.nl/subsidie. Kijk voor inspirerende voorbeelden op www.klimaatkrachtig.nl/projecten.