In deze aflevering (277) van Heden & Verleden kijken we terug op de periode dat B.V.C.B. aan de Oosteindseweg voetbalde.

Wie wil reageren of ideeën heeft voor Heden & Verleden kan contact opnemen met de redactie: tel. 010 - 5118892 (keuze 2) of redactie@de-heraut.nl.

Door Fried Füss

B.V.C.B. voetbalde bij 'Keessie Pijp'

Bergschenhoek - Heden & Verleden nr. 130 uit september 2017 ging over de historie van B.V.C.B.. De aanleiding was het 70-jarig bestaan. Déze fotopagina betreft de periode dat B.V.C.B. op een wei aan de Oosteindseweg voetbalde. In de volksmond: 'Bij Keessie Pijp'. Daarna speelde de club op een 'echt' voetbalveld op sportpark De Lansingh aan de Berkelseweg. De aanleg van de H.S.L. maakte later een verhuizing nodig. Aan de Hoeksekade werd toen sportpark De Sporthoek aangelegd.
De officiële oprichting van Sportvereniging B.V.C. was in oktober 1947. De jonge vereniging moest kort daarop de naam al aanpassen tot B.V.C.B. Want B.V.C. (Biltse Voetbal Club) bestond al. Vanaf 1947 tot 1970 voetbalde B.V.C.B. op de wei van boer C.W. van Dijk aan de Oosteindseweg. Boer van Dijk, plaatselijk bekend als 'Keessie Pijp', werd opgevolgd door zijn zoon Jan. De dagen dat er niet gevoetbald werd begraasden de koeien het veld. Er stonden twee grote kruiwagens met scheppen klaar om de koeienvlaaien in te verzamelen voordat er gevoetbald kon worden. De zwart- witfoto’s op deze pagina maakte Cees Burgstad in de jaren zestig.