Ontmoet de Adviesraad Sociaal Domein (ASD) Lansingerland

Lansingerland - Op woensdagochtend 4 oktober start de Adviesraad Sociaal Domein Lansingerland met een maandelijks inloopspreekuur op iedere eerste woensdagochtend van de maand. Belangstellenden zijn tussen 10.00 en 11.30 uur van harte welkom in Sociaal Café Ontmoet! in gebouw De Stander in Bergschenhoek, Wilhelminastraat 1a. Dit is de locatie waar ook bibliotheek Oostland is gevestigd.

De Adviesraad Sociaal Domein (ASD) heeft als taak om het college van burgemeester en wethouders gevraagd en ongevraagd te adviseren over het beleid en ontwikkelingen op het gebied van het sociaal domein. Denk hierbij aan wonen, zorg en welzijn (de Wmo-wet), werk en inkomen (Participatiewet) en jeugd en passend onderwijs (Jeugdwet).
Om haar adviestaak goed te kunnen invullen is het van groot belang dat er goede contacten zijn met maatschappelijke organisaties actief in Lansingerland, maar is bovenal de inbreng van inwoners cruciaal. Vandaar dat de ASD het initiatief heeft genomen om te gaan starten met een inloopspreekuur. Het streven is om dit spreekuur afwisselend te houden in de drie dorpskernen. Op de website www.asd-lansingerland.nl worden de locaties vermeld.
Jos Thewessen, voorzitter van de ASD Lansingerland, benadrukt dat de adviesraad geen klachtenbureau is. "Ook zullen wij niet bemiddelen in individuele situaties tussen gemeente en inwoners. Voor ons is van groot belang om te weten wat er leeft en speelt onder de bevolking in Lansingerland. Het liefst met concrete voorbeelden. Wat gaat er goed en wat is voor verbetering vatbaar. Deze signalen nemen wij mee in onze adviezen en contacten met de gemeente. Als u vragen of suggesties heeft over het beleid en de uitvoering binnen het sociaal domein, dan komen wij graag met u in gesprek. Niet voor niets is onze slogan ASD: Denk met ons mee!", aldus Thewessen.