Lansingerland voor elkaar: Joaquim vlogt

Lansingerland - Joaquim (12) kwam in contact met de Stichting Jeugd- en Jongerenwerk Midden-Holland doordat hij een post zag op Instagram waarin het jongerenwerk vroeg naar jongeren die het leuk vinden om tijdens hun zomervakantie vlogs te maken van hun eigen zomervakantie in coronatijd.

Joaquim was al bekend met het jongerenwerk omdat hij vroeger als bezoeker langs kwam in het jongerencentrum tijdens de kinderwerkmiddagen.
Hij heeft leuke herinneringen aan de woensdagmiddagen met de kinderwerkactiviteiten van Chantal en nu heeft hij van de zomer twee vlogs gemaakt waarin hij laat zien wat hij heeft gedaan deze zomervakantie. Doordat hij is gaan vloggen voor het jongerenwerk is hij bewuster activiteiten op gaan zoeken, die hij kon verwerken in zijn vlog.
Joaquim gaat nu weer naar school en heeft als hobby paardrijden. Nu is het nog gericht op dressuur en om de week wil hij gaan oefenen met springen. In zijn vrije tijd is hij veel te vinden op manege Lansbergen, waar hij helpt met de verzorging van de paarden. Voor het jongerenwerk is hij nu de vlogs aan het editten en gaat hij mee lopen met het campagne team van Pubers in de Spotlight. Zo maakt Joaquim van de andere kant mee wat het jongerwerk allemaal kan betekenen voor jongeren.
Joaquim wil andere jongeren meegeven eens te komen kijken wat de mogelijkheden zijn bij het jongerenwerk en in jongerencentrum the Point. Daar kun je naast de inloop activiteiten nog meer leuke dingen doen zoals gebruik maken van de rap of vlogstudio, waar je onder begeleiding van andere jongeren geholpen wordt met editten.