Regio - De boswachters van Natuurmonumenten openen op zondag 13 september de poorten van de Ackerdijkse Plassen, een vogelparadijs tussen Rotterdam en Delft. Normaal is dit natuurgebied niet toegankelijk om de rust voor de vogels te bewaren. Dit is een unieke kans om een wandeling te maken door dit gebied én een kijkje te nemen in de monumentale, Zuid-Hollandse zuivelboerderij uit 1666.
Tijdens de wandelroute staan verschillende boswachters op hun post; klaar om van alles te vertellen over het gebied waar vroeger turf werd gestoken om de ovens van de Delftse pottenbakkers op te stoken.
Ook de monumentale zuivelboerderij is deze dag opengesteld. Duik de geschiedenis in en wandel door deze eeuwenoude boerderij. Daarnaast kun je genieten van een heerlijk kopje koffie en een echte Schieveense Kruidkoek.
Op zondag 13 september zijn bezoekers van 11.00 tot 17.00 uur van harte welkom. De toegang is gratis maar om rekening te houden met coronamaatregelen is het reserveren van een aankomsttijd tussen 11.00 en 15.00 uur verplicht. Het adres van boerderij Ackerdijkse Plassen is Rijksstraatweg 127, Delfgauw. Langs deze weg staan boswachters en vrijwilligers die je verder kunnen helpen.