Bezoekje via de gondel

Berkel en Rodenrijs – Moederdag blijft voor velen een belangrijke dag. Zo ook voor de moeders die in Laurens Huize Sint Petrus wonen en nog geen bezoek mogen ontvangen in verband met de coronacrisis. Maar daar wilden de medewerkers van het verzorgingshuis toch graag iets aan doen.

Trees Borkus-Henskens

Vanaf tien uur kwam de gondel zondagochtend in actie; de bak waar de glazenwassers gebruik van maken en die bevestigd zit aan het dak van het gebouw. Aan familie werd de mogelijkheid geboden een bezoekje te brengen aan hun moeder door met een gondel voor het raam van hun kamer te komen. In totaal zeventien families gaven aan dit graag mee te maken.

Verwennen

Terwijl de eerste moeder werd verrast door haar familie stonden anderen al te wachten en zich voor te bereiden op het tochtje naar boven. Met een moederdagcadeautje, wat lekkers, een bloemetje, maar ook met aandacht voor de bewoner die al zes weken binnen zit en nog steeds geen bezoek mag ontvangen.
Ondanks het feit dat de knuffel nog even achterwege moet blijven straalden de bewoners van oor tot oor op het moment dat de gondel ‘langszij’ kwam met voor hen bekende gezichten en een Moederdagverrassing. Eén van de dochters zei blij: 'Eindelijk je moeder weer even recht in de ogen kijken'.