TTV TOGB gaat de eredivisie in (4)

Berkel en Rodenrijs - In het slot van dit vierluik is er aandacht voor de opzet van de eredivisie in deze speciale coronatijd. Komend seizoen ziet de competitie er namelijk anders uit.

Normaal gesproken nemen er acht teams deel aan de eredivisie. Komend seizoen zijn dat er tien doordat TOGB en Westa gepromoveerd zijn. De clubs spelen in het najaar een halve competitie. De vier hoogst geëindigde teams spelen halve finales: indien er voldoende speeldata zijn in best of three, anders in één wedstrijd waarbij het hoogst geëindigde team thuis speelt. De winnaars van de halve finales spelen in één wedstrijd om het landskampioenschap 2020. De nummers 8, 9 en 10 degraderen na de halve competitie rechtstreeks. De nummer 7 speelt een wedstrijd tegen de nummer 2 van de eerste divisie om één plaats in de eredivisie voorjaar 2021. In het voorjaar 2021 wordt er dan volgens hetzelfde systeem, alleen nu met acht teams, gestreden om het landskampioenschap 2021. De clubs die in het najaar in de eredivisie uitkomen zijn: Taverzo (Zoetermeer), Avanti (Hazerswoude), Tempo Team (Amsterdam), Scylla (Leiden), Westa (Wessum), Salamanders (Wateringen), ttv Hilversum, Smash ’70 (Hattem), Hercules (Terborg) en TOGB. Van deze kandidaten liggen er een flink aantal in de buurt.

Nieuw systeem

In alle overige landelijke klassen bestaat een competitiewedstrijd uit tien sets, waarin drie spelers het elk tegen elkaar opnemen en één dubbel gespeeld wordt. In de eredivisie worden er maar zes partijen gespeeld. Dit betekent dat het dubbel niet gespeeld wordt en elke speler maar tegen twee andere spelers speelt. Elke gewonnen wedstrijd telt mee voor de ranglijst. Win je met 4-2 dan krijg je vier punten erbij, en de verliezer krijgt in dit geval twee punten. Het spelen van minder partijen betekent dat de opstelling een meer strategische rol gaat spelen, wie plaats je op welke letter, en wie zal dan niet tegen elkaar gaan spelen. De teams weten van tevoren niet wie op welke letter speelt gezien de opstellingen van tevoren afzonderlijk bij de scheidsrechters worden ingeleverd. Voor Milo, Tim en Floris zal dit systeem helemaal nieuw zijn, maar met Michel de Boer als ouwe rot en coach, zal dit snel bijgebracht worden bij de jongens.

De aanvangstijd in Den Opper zal komend seizoen zoals altijd 14.00 uur zijn en een wedstrijd duurt ongeveer drie uur, met na de eerste drie partijen een pauze van een kwartier. U bent na de zomer van harte welkom bij de thuiswedstrijden in Den Opper. Wilt u wat meer weten over TTV TOGB, of zelf een balletje komen slaan, kom dan gerust eens langs in Den Opper of neem een kijkje op ttvtogb.nl voor meer informatie.