Tweede prijs voor Marc Olthoff in fotowedstrijd

Lansingerland - Marc Olthoff heeft deelgenomen aan een fotowedstrijd in Frankrijk, Seeingwomen2020, georganiseerd door 'Photos de Femmes'. Daarbij heeft zijn beeld Vitruvian woman de tweede prijs gewonnen in de categorie gelijkheid (Egalité). Het beeld wordt tegen het einde van het jaar geëxposeerd in Château de LaLande en/of Château de Lomenie.

Dit beeld is geïnspireerd op het beroemde werk Vitruvian Man van Leonardo da Vinci. Zijn document, met de beroemde tekening erin, beschrijft een lichaamsstudie van een man. Het is een van zijn meest bekende werken. Voor dit beeld heeft Marc een scan van Leonardo’s originele document gebruikt, uit de Gallerie dell'Accademia in Venetië. Uit dat beeld heeft hij Leonardo’s man weggepoetst in photoshop en daar een gefotografeerde vrouw voor teruggeplaatst, in de inktkleur die Leonardo heeft gebruikt. De foto paste vrijwel perfect. Dat toont aan hoe goed en maatgetrouw de tekening van Leonardo is. Photos de Femmes heeft als doel om vrouwen positief te representeren. De organisatie organiseert fotowedstrijden, exposities, seminars en foto festivals gewijd aan het tonen van krachtige beelden van vrouwen. De organisatie kiest de beste hedendaagse beelden van vrouwen in elk genre fotografie; gemaakt door zowel mannen als vrouwen.
Voor meer informatie, zie hun website https://photosdefemmes.org/welcome-photos-de-femmes. En voor de beelden in de categorie Gelijkheid zie https://photosdefemmes.org/equality-egalite-seeingwomen2020.