Muzikale verrassing voor bewoners en omwonenden De Tuinen

Bleiswijk - Voor bewoners en omwonenden van Laurens De Tuinen, toch hoofdzakelijk ouderen, is het een moeilijke tijd waarin ze weken achtereen binnen moeten blijven, verstoken van nagenoeg ieder contact met kinderen en/of familie. Vrijdag 8 mei konden ze met de ramen open of zittend op het balkon, genieten van zang en muziek, aangeboden door de Stichting Club Goud uit de regio Nijmegen.

John Hofman

In normale situaties zijn er regelmatig optredens in het verpleeghuis, maar door de coronacrisis ligt dat al enige tijd stil. Club Goud bestaat uit een aantal vrijwilligers die optredens doen in het hele land. Instanties en verpleeghuizen kunnen een aanvraag indienen. "We hebben inmiddels ruim 360 aanvragen gehonoreerd", aldus coördinator voor Zuid-Holland, Martine Uyterlinde. Zij begeleidt de optredende artiesten. Vrijdag waren dat zangeres Shalisa en gitarist Florian, beiden nog vrij jong, die een goed stuk muziek brachten. Shalisa blijkt over een prachtige stem te beschikken, terwijl Florian uitstekend begeleidt. Het was vrijdag mooi weer, dus kon het festijn op straat plaatsvinden. Omwonenden keken en luisterden vanaf het balkon of vanachter de ramen naar het duo, blij weer even iets anders mee te mogen maken. Het vrolijkte hen wel op! Na het optreden volgde er nog een optreden in de prachtige tuin van De Tuinen, zodat bewoners daar er ook van konden genieten. Een mooie geste, waar uitsluitend vrijwilligers zich voor inzetten. Ze ontvangen een geringe vergoeding om onkosten zoals reiskosten enigszins te kunnen dekken.
Activiteitenbegeleidster Silvia Wooning van De Tuinen was er uiteraard heel blij mee. "Even wat ontspanning in deze hectische periode."