Winnaars versier- en stoepkrijtwedstrijd Koningsdag

Berkel en Rodenrijs - Ondanks dat de meeste inwoners van Berkel en Rodenrijs Koningsdag thuis hebben gevierd bracht de wedstrijd 'huis versieren en stoepkrijt tekenen' toch een aantal inwoners in actie. De winnaars zijn bekend en hebben hun prijs ontvangen uit handen van Alice de Koning en Linda Rens van het Oranje Comité Berkel en Rodenrijs.

Sylvia en Pieter van Herk wonnen de eerste prijs in de 'versier je huis' wedstrijd. Zij hadden hun huis aan de Wilhelminastraat in oranjesferen gebracht met de Nederlandse vlag en ballonnen, zelfs de boompjes voor de deur waren aangekleed.
De tweede prijs was voor Corina en haar dochter Marenthe (6). Zij hadden met huisjes en Playmobiel poppetjes het raamkozijn een Koningsdagtafereel gemaakt in het raamkozijn. De derde prijs werd gewonnen door Patricia en haar zoon; zij versierden het huis met oranje vlaggetjes, maar ook een oranje speelgoedbus en de kat waren versierd voor de foto.
De troostprijs is voor Gigi (5) die op het raam een prachtige regenboog met hartvormige papiertjes had gemaakt.

Stoepkrijtwedstrijd

De eerste prijs is gewonnen door Lieke (8), Loek (10) en Britt (13) die een grote koning Willem-Alexander hadden getekend. Op de foto maken zij zelf ook onderdeel uit van het geheel.
De tweede prijs ging naar Rens (6), Jess (9), Lynn (11) en Senna (13) en de buurkinderen Marit en Beau. Zij hadden een Nederlandse vlag met daarin een Hoera en daarboven een hart van mozaïek getekend.
Isa en haar twee buurmeisjes Cedelyn en Annabelle wonnen de derde prijs met een kleurige tekening van een Koning van mozaïek. Op de ingezonden foto hadden de meiden zelfs een rode, witte en blauwe hoed opgezet. Dat maakte het geheel compleet.
Vera van 6 jaar won de troostprijs, omdat ze zo enorm haar best had gedaan.