Berkel en Rodenrijs - Het team van het Jeugdfestival Berkel en Rodenrijs is reeds enkele maanden bezig met de voorbereidingen van het Jeugdfestival en had ontzettend veel zin in een mooi en zonnig festival. Door de aangekondigde maatregelen vanuit de overheid heeft het bestuur van het Jeugdfestival helaas moeten besluiten om deze 57e editie niet door te laten gaan. Het is de eerste keer in 57 jaar dat het bestuur dit besluit heeft moeten nemen.
Aan het Jeugdfestival doen ieder jaar rond de 500 kinderen mee en er helpen ook nog eens bijna 100 vrijwilligers. Het Jeugdfestival is dan ook een vergunningplichtig festival. De huidige aangekondigde maatregelen gelden tot 1 september 2020. Aangezien het Jeugdfestival in de laatste week van de schoolvakantie plaatsvindt is er ook geen uitwijkmogelijkheid naar een later tijdstip.
Het festival vindt volgend jaar plaats van 24 tot en met donderdag 26 augustus. Het thema zal ‘Expeditie Jeugdfestival’ zijn, de inschrijving wordt op Koningsdag 2021 geopend.