Aandacht voor nabestaanden coronacrisis

Lansingerland - Op 4 mei is het dodenherdenking. Heel Lansingerland Helpt wil op deze dag ook stil staan en aandacht geven aan de nabestaanden van degenen die tijdens de coronacrisis zijn overleden.

Het afscheid nemen en verliezen van een dierbare in deze tijd is extra moeilijk door de RIVM- richtlijnen waardoor nabijheid en samenzijn moeilijker te realiseren is. Dat is juist in een periode van rouw zo essentieel. Daarom vraagt 'Heel Lansingerland Helpt' inwoners van onze gemeente een kaart voor de nabestaanden te schrijven met woorden van troost, nabijheid, verbondenheid, met een mooie tekst, gedichtje of eigen woorden. Een andere uiting van troost (een tekening, creatieve uiting, kaarslichtje) is ook welkom. Zo geven we uiting aan onze nabijheid, verbondenheid en medeleven met de nabestaanden die een dierbare hebben verloren.

Inleverpunten

Deze troostrijke uitingen zullen vanuit Heel Lansingerland Helpt, samen met een bos bloemen, op 4 mei persoonlijk bezorgd worden. Kaarten kunnen deze week tot en met zaterdag 2 mei worden ingeleverd bij drie inleverpunten:
- in Berkel en Rodenrijs: kantoor-boekhandel Janneke, Kerkstraat 29
- in Bergschenhoek: Primera, Dorpsstraat 21
- in Bleiswijk: Crea Irene, Dorpsstraat 91.
Ook vraagt Heel Lansingerland Helpt om gegevens van nabestaanden (veelal weduwe of weduwnaar) die samenleefden in Lansingerland met degene die sinds de uitbraak van de coronacrisis is overleden. Dat verlies hoeft dus niet per se als oorzaak corona te hebben. Met deze mensen zal dan contact worden gezocht of ze prijs stellen op medeleven in de vorm van kaarten en bloemen door mede-bewoners van Lansingerland. U kunt dit mailen naarheellansingerlandhelpt@gmail.com.

Heel Lansingerland Helpt is een burgerinitiatief dat ontstond als een facebook groep na uitbraak van de corona crisis,om praktische hulpvragen en concreet aanbod van inwoners van Lansingerland samen te brengen én om elkaar te ondersteunen.