Fotowedstrijd Oranje Comité Berkel en Rodenrijs

Koningsdag voor één jaar Woningsdag

Berkel en Rodenrijs - Het Oranje Comité Berkel en Rodenrijs heeft onlangs besloten Koningsdag niet zomaar voorbij te laten gaan. Voorzitter Ronald Hijdra: "Ook nu Koningsdag voor één keer Woningsdag is geworden, hopen we er toch een feestelijke dag van te maken. Het Oranje Comité zal ondanks het niet doorgaan van de bekende feestelijkheden het dorp versieren en we hopen dat inwoners ook hun huis en tuin in oranjesfeer zullen brengen."

Over een kleine week is het 27 april en is onze koning jarig maar helaas is het dit jaar een andere dag dan normaal en is het niet Koningsdag maar Woningsdag. Bedoeling is dat we dit jaar ieder op eigen wijze een feestje vieren. Het Oranje Comité roept inwoners op huis en tuin te versieren of een mooie stoepkrijttekening in Koningssfeer te maken en een foto hiervan in te sturen naar het comité. Met deze wedstrijd zijn leuke prijsjes te winnen. Een jury zal de beoordeling op zich nemen.
Het comité zal zoals gezegd ook dit jaar het dorp versieren met oranje vlaggetjes, maar ook de verzorginghuizen worden niet vergeten.
Hijdra: "We willen bij de verzorgingshuizen ook wat versieringen aanbrengen om het voor de bewoners ervan toch gezellig te maken. Zij verkeren in een moeilijke fase en mogen geen bezoek ontvangen. Kinderen kunnen ook eventueel bij de tehuizen stoepkrijttekeningen maken. Ik denk dat de bewoners dit best zullen waarderen."

Foto insturen

Inwoners die aan de versierwedstrijd meedoen kunnen een foto mailen naar info@oranjecomiteberkelenrodenrijs. Ook foto's van de stoepkrijttekeningen kunnen worden ingestuurd.
Het Oranje Comité wijst er op dat iedereen wel rekening met houden met de 1,5 meter afstand die nu geldt. Vanuit de gemeente heeft het comité te horen gekregen, dat dit initiatief zeer wordt gewaardeerd. Zo maken we er met z'n allen toch een leuke dag van.