Hardlopers steken elkaar hart onder de riem

Lansingerland - Al meer dan drie jaar geven de Runnerts gratis hardlooptrainingen in Lansingerland. De Runnerts zijn ontstaan vanuit de organisatie Regiofit, destijds door Marcel Treurniet opgericht, waarvoor de lopers hem nog altijd dankbaar zijn. Nu het niet mogelijk is met elkaar te trainen willen de trainers en coach van de Runnerts iedereen een hart onder de riem steken.

Het idee achter de Runnerts is om fit en gezond te blijven, samen plezier te beleven en even te ontsnappen uit de dagelijkse beslommeringen van het leven. Samen sporten is nu eenmaal het mooiste wat er is en lopen kan gewoon altijd en overal. Dit doet men dan ook graag en er wordt dan ook vanaf verschillende plekken gestart zodat het lopen niet saai wordt. In deze periode zouden ze weer naar de skiberg gaan. Iedereen kijkt hier altijd weer naar uit. Het is langer licht, beter weer en de Runnerts vinden afzien in de natuur te gek.

Tijdelijke stop

Door de coronacrisis waren ook de lopers van de Runnerts genoodzaakt te stoppen met hun trainingen op de maandagavond. "Dit doet pijn, bij zowel de lopers als de trainers", zegt Jeroen van Dam, één van de trainers. "Veel van onze lopers waren in voorbereiding voor een Marathon zoals de Two Rivers in Zaltbommel en Rotterdam. Van de een op de andere dag werd alles afgelast en ging er een dikke streep door alle plannen. Voor sommige lopers zou het de eerste Marathon zijn. Dit is emotioneel lastig en is moeilijk te verwerken, zeker nu nog niet eens bekend is wanneer de volgende zal zijn. Ook weten we nog niet wanneer de volgende training is. Om alle lopers en Runnerts in Lansingerland een hart onder de riem te steken en positief te eindigen, hopen we dat iedereen gewoon blijft trainen, zodat we na de coronacrisis weer gewoon met elkaar op stap kunnen. Dit is toch veel gezelliger dan alleen", besluit Jeroen namens alle trainers van de Runnerts alsmede coach Giovani.
Kijk voor meer informatie op de website of Facebook.