Initiatief Sezen en Ceren groeit uit tot een groot succes!

Berkel en Rodenrijs/regio - Het spontane initiatief van de zusjes Sezen en Ceren om zo'n dertig paaspakketjes voor eenzame ouderen samen te stellen is uitgegroeid tot een enorm succes. Zij meldden zich vorige week dinsdag aan bij Rijnmond Helpt. Ze kregen zoveel respons van sponsors en vrijwllligers, dat zij via RTV Rijnmond de oproep deden eenzame ouderen bij hen aan te melden.

Het aantal pakketten dat Sezen en Ceren konden samenstellen, oversteeg de honderd. Ook de Keukenhof reageerde en doneerde 500 planten. Na een oproep liet weer een andere vrijwilliger weten de planten met een busje te willen ophalen.
Aanvankelijk was het de bedoeling wat paaspakketjes te verzamelen en aan ouderen in hun woonplaats Schiedam te schenken. Maar omdat er zoveel reacties kwamen, hebben zij het actiegebied uitgebreid, ook naar Lansingerland waar ze niet onbekend zijn als dochters van Mario van het Restaurant Da Mario in de Herenstraat.
Alle geschonken spullen en planten werden thuis neergezet, gesorteerd en als pakket samengesteld.
Wat werd er zoal geschonken: boeken, bloemen, planten, houdbare levensmiddelen, paaseieren, puzzelboekjes, ga zo maar door.
Ook uit Lansingerland meldden zich sponsors en donateurs: restaurant Da Mario en La Mamma, Plus Koelhuis Bergschenhoek, Van Atten Boekhandel, Klondike Gardens en D.A. v.d. Spek.
Eerste paasdag ging een groep vrijwilligers op pad. In Berkel en Rodenrijs werd Zorgvilla Berckendael aan de Gemeentewerf verrast door de twee zusjes. Een prachtig initiatief!