Saartje Langstraat in finale Miss Beauty van Zuid-Holland

Lansingerland - Vrijdag 10 april wordt ze 19 jaar. Al kan haar verjaardag vanwege het coronavirus niet uitbundig worden gevierd, toch is ze blij, want met trots laat ze weten dat ze uit een selectie van ruim 100 meiden door is naar de finale voor Miss Beauty van Zuid-Holland.

Ondanks de coronacrisis proberen de deelnemers de sfeer erin te houden. Het is de bedoeling dat de competitie na 1 juni verder gaat.
"Samen met twintig andere meiden uit Zuid-Holland ga ik de strijd aan in de finale voor Miss Beauty van Zuid-Holland. De winnares van deze finale mag deelnemen aan de landelijke competitie voor Miss Beauty Nederland. Deze miss kan weer verder naar de competitie met alle andere landen."

Goed doel

Een onderdeel van de competitie is dat de deelneemsters een bijdrage leveren aan een goed doel.
"Het goede doel waar wij geld voor inzamelen is Linda foundation. Linda foundation zamelt geld in voor de armste gezinnen in Nederland. Ik haal voor dit goede doel geld op door te schilderen, dat kan op kleding zijn of gewoon op een doek. Verder probeer ik nog meer manieren te verzinnen, dit is moeilijk aangezien menselijk contact in deze tijd zoveel mogelijk ontweken moet worden."

Cultuurtalent

"Van kinds af aan was ik altijd duidelijk aanwezig en deed ik mijn eigen ding. Mijn danscarrière heeft me hierbij geholpen, ik volgde vanaf mijn zevende tot mijn zestiende ballet en ben daarna onder andere jazzballet en hip hop gaan volgen. Tot de dag van vandaag dans ik nog steeds, namelijk bij de dance society van de Erasmus Universiteit waar ik Internationale communicatie en media studeer. Op een podium staan is voor mij heel natuurlijk en ik kleed me het liefst zo uitbundig mogelijk. Daarom zie ik mezelf Zuid-Holland vertegenwoordigen als miss."
Misschien kent u Saartje wel op ander gebied; in 2018 werd ze verkozen tot cultuurtalent van Lansingerland. "Ja, ik was ook altijd vaak met kunst bezig. Mijn studie heeft niet veel met kunst of mode te maken; het biedt mij wel een kans om deze twee interesses te gaan combineren."
Ze vervolgt: "Wat mij zou onderscheiden van de andere finalisten is dat ik een geheel eigen expressie heb zowel in mijn doen als in mijn werk. Schoonheid gaat verder dan alleen het uiterlijk. Zo vind ik iemand die echt zichzelf is en zijn of haar eigen doelen nastreeft pas echt mooi. En dit ideaal probeer ik zelf ook elke dag na te streven om zo anderen te inspireren."

Er kan nog steeds op Saartje worden gestemd door een sms te sturen naar 3010 met de tekst 'POLL Zuidholland Saartje'.