Het coronavirus vraagt nogal wat

Lansingerland - Het coronavirus vraagt veel van ons. Extra hygiënemaatregelen, niet gaan hamsteren, zoveel mogelijk binnen blijven als het niet nodig is naar buiten te gaan. En voor de mensen in quarantaine betekent het thuisblijven en wachten totdat het virus uit het lijf is.

In onze gemeente zijn alle evenementen en activiteiten afgelast. De scholen, kinderdagverblijven, peuterspeelzalen, horeca, sportscholen en verschillende gezondheidspraktijken zijn gesloten. Het geeft een vreemd beeld in de straten, op de sportparken zijn de velden leeg.
Op de websites van het RIVM en van de GGD Rotterdam-Rijnmond staat veel informatie over alles wat met het virus te maken heeft.
Ga je de straat op om bijvoorbeeld boodschappen te doen of naar het werk te gaan dan is het advies om gepaste afstand(1,5 meter) van elkaar te houden en de hygiënemaatregelen in acht te houden.

Hygiënemaatregelen

Om verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk te beperken, is het advies om te letten op de volgende hygiënemaatregelen:
- was uw handen regelmatig
- hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog
- gebruik papieren zakdoekjes, gooi deze na gebruik meteen weg
- raak uw neus, mond en gezicht zo min mogelijk aan
- stop met handen schudden.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op de websites van het RIVM, de GGD Rotterdam-Rijnmond of op de website van Thuisarts - nieuw coronavirus.
Ook is er een landelijk informatienummer 0800-1351 waar u met vragen terecht kunt.