Online schaken bij 3-Torens

Berkel en Rodenrijs - Schaakvereniging 3-Torens organiseert op dinsdag 24 en dinsdag 31 maart online schaaktoernooien. Het bestuur heeft de vereniging opgeroepen om niet te gaan hamsteren, maar wel een pot koffie en een versnapering naast de computer of laptop te zetten, om zo een gezellig online toernooi te kunnen spelen vanuit de eigen huiskamer.

Door het coronavirus gaan de reguliere clubavonden van 3-Torens op dinsdagavonden uiteraard niet door. Tijdens deze avonden spelen leden doorgaans een partij met een denktijd van zo'n anderhalf uur per persoon per partij. Online zal de vereniging formats kiezen waarbij de partijen ongeveer 20 minuten duren en zal iedereen ongeveer 7 partijen spelen op een avond.
3-Torens stelt het toernooi open voor iedereen die in Lansingerland woont of sympathiseert met onze vereniging. "We kiezen een toernooitype waarbij sterke spelers al na enkele partijen tegen elkaar geloot worden; en huis-tuin-en-keuken-schakers ook snel tegen gelijkwaardige tegenstanders geloot worden. Een mooie laagdrempelige manier om kennis te maken met onze vereniging en het boeiende schaakspel", aldus de organisatie.
Geïnteresseerden kunnen een account aanmaken op www.chess.com. Vervolgens stuurt u uw gebruikersnaam per e-mail naar post@3-torens.nl en dan volgt een uitnodiging voor het toernooi online.