Boodschap burgemeester Van de Stadt aan jong en oud

Lansingerland - Het coronavirus beheerst inmiddels ons dagelijks leven. Burgemeester Pieter van de Stadt is zich hiervan terdege bewust. “De aanpak om het coronavirus te verspreiden raakt ons allemaal. We hebben elkaar nodig om dit virus tegen te gaan. Hiervoor is het belangrijk om sociale contacten te beperken, gepaste afstand van elkaar (anderhalve meter) te houden en de hygiënemaatregelen in acht nemen. Laten we het vooral samen doen, op elkaar letten en hulp bieden waar we kunnen!”

Speciaal voor kinderen heeft Pieter van de Stadt ook een boodschap: “De regering heeft besloten om alle scholen te sluiten, om het coronavirus tegen te gaan. Zoiets hebben we in Nederland nog niet eerder meegemaakt. Je zou bijna denken dat het vakantie is, maar dat is helaas niet zo. Je ouders zijn misschien thuis aan het werk en zelf kun je bijna nergens naar toe. Hopelijk kun je zelf dingen bedenken om te gaan doen thuis. Misschien kun je iets moois knutselen, spelletjes doen, met je vrienden kletsen via Facetime of Skypen met opa en oma. Of een mooie brief of tekening sturen voor iemand die dit nodig heeft."

Let goed op jezelf

De burgemeester vraagt met name ook de kinderen goed voor zichzelf te zorgen. "Was vaak je handen en als je moet niezen of hoesten, doe dat dan in je elleboog. Snuit je neus met een zakdoek die je daarna weggooit. Voel je je niet lekker of ben je verkouden? Vertel het je ouders en blijf rustig thuis. Eet goed, slaap voldoende dan ben je er hopelijk snel weer bovenop. Ook voor jullie lieve kinderen is het een bijzondere tijd. Als we ons allemaal aan de nieuwe regels houden, kunnen we het coronavirus samen verslaan. Doe jij mee? Ik reken op je!”

Waardering

De burgemeester spreekt ook zijn dank en waardering uit voor de bereidwilligheid van Lansingerlanders, medewerkers van zorgpartners en betrokken organisaties. "We doen er samen alles aan om de verspreiding van dit virus in te dammen. We zijn een vitale en flexibele samenleving. Samen staan we de komende weken voor een ingewikkelde opdracht. Daarbij wens ik iedereen veel sterke toe."