Obstakels overwinnen voor het goede doel

Berkel en Rodenrijs - Studenten van de Hogeschool Rotterdam hielden op dinsdag 4 februari een sponsorloop in de Oostmeerhal. Deze sponsorloop was een evenement voor het goede doel: Jarige Job.

Jesper Kooistra

Damian (20), Jan (19), Robert-Jan (19), Rowan (19) en Timo (20) organiseerden dit evenement als project voor hun opleiding
Sportmarketing en Management. Hiervoor gingen de studenten een samenwerking aan met BSO Zus en Zo. De jongens maakten samen met de medewerkers van de BSO een rondje door de zaal, waarbij de kinderen bijvoorbeeld over obstakels heen moesten klimmen en met een voetbal paaltjes omver konden schieten.
De sponsorloop sluit goed aan op de opleiding van de jongens. Voor de opleiding moesten zij een evenement voor een goed doel organiseren. De opbrengst gaat direct naar Jarige Job, dat het geld zal gebruiken om verjaardagsboxen te maken voor kinderen die hun verjaardag niet kunnen vieren omdat daar geen geld voor is.
Tijdens het evenement kregen de kinderen ballonnen van Jarige Job en hingen er ook posters met informatie over het goede doel. Het was de bedoeling de sponsorloop buiten bij Hockeyvereniging Berkel en Rodenrijs te houden, maar vanwege de regen werd het evenement verplaatst naar de Oostmeerhal.
Rowan, één van de studenten vertelde dat ook het goede doel mooi aansloot op zijn opleiding. Later gaan de studenten aan de slag op grotere evenementen waarbij organiseren en plannen erg van belang zijn. Daarom is dit voor de studenten een goede eerste stap om te leren wat er allemaal bij het opzetten van een evenement komt kijken.