's Werelds populairste dj´s ontdekken Rens DJ Revise Visser

Berkel en Rodenrijs – Vier jaar geleden droomde Rens Visser ervan om als dj en producer een goed belegde boterham te kunnen verdienen. Dat gebeurde na zijn veelgeprezen optreden op het dancefestival Starbeach in Chersonissos op het Griekse eiland Kreta. Op één affiche met grootheden als Afrojack, Hardwell en Martin Garix, een betere opstap naar internationale bekendheid kun je je als beginnende dj niet wensen. Na een voorbeeldig vervolg vol buitenlandse avonturen, schrompelde de droom van de 24-jarige Berkelaar echter ineen. DJ Revise zakte langzaam maar zeker terug in de vergetelheid.

Arie van Driel

Rens Visser: "Er zijn veel goede producers, de concurrentie is daardoor moordend en de competitie loodzwaar. En ook al heb je op Starbeach gestaan, probeer daar dan maar eens boven uit te komen. Vorig jaar stagneerde mijn carrière dan ook. Dat was aan de ene kant een harde les. Maar aan de andere kant toch ook weer leerzaam. In die zin, dat ik mezelf leerde kennen en ontdekte waar ik als producer stond. Daardoor kwam ik voor de keuze te staan óf ermee stoppen óf ermee doorgaan, in de wetenschap dat ik mijn carrière niet cadeau zou krijgen."
Visser koos voor de tweede optie. Een juiste keuze, zo bleek. Recent tekende hij namelijk een contract bij het label Generation Smash van Dimitri en Michael Thivaios. Namen, die waarschijnlijk weinig mensen iets zeggen. Hun alter ego´s Dimitri Vegas en Like Mike daarentegen weer wel. De Belgische broers met Griekse roots zijn op dit moment de meest populaire dj´s van de wereld.

Label

"Voor mij persoonlijk betekent dit een trapje omhoog. Mijn droom is bijna werkelijkheid. Laat ik het anders zeggen: Ik zit er in elk geval dicht tegenaan." Met dank aan zijn A&R manager. Die tipte hem om zijn nieuwe single naar het label van het wereldberoemde producers-duo te sturen. Dit jaar verschijnen er minimaal drie nieuwe releases van DJ Revise, de eerste medio maart. Dat de heren Thivaios invloed op de sound hebben, zal geen verrassing zijn. Maar Visser krijgt van hen wel de vrijheid om zijn eigen geluid in zijn nummers te verwerken. "Want wat ik zelf niet tof vind, kan ik moeilijk zelf verkopen. Het wordt een radio-vriendelijke plaat, bereikbaar voor een breed publiek. Die strategie is een bewuste keuze. Dimitri en Mike weten immers hoe het in deze wereld werkt."

Verhaal

Dankzij zijn nieuwe label is DJ Revise voor de bookers van dj´s meteen een stuk interessanter geworden. Als mens en als producer heeft hij een verhaal te vertellen. En heeft hij zich met dank aan Generation Smash aan de status van een 13-in-een-dozijn dj ontworsteld. "En wat te denken van het referentiekader op mijn cv!" Op die cv staat ook het muziekbewerkingsprogramma vermeld, waarmee het voor de Berkelaar ooit allemaal begon. Het aanschaffen van een dj-set en het volgen van een dj-cursus, in het geval van Visser is het allemaal geschiedenis. "De tijd dat ik voor lege zalen stond of niet werd uitbetaald, was een harde leerschool", geeft hij toe. Maar aan de andere kant had hij het ook weer niet willen missen. "Net als ik al eerder vertelde, daardoor leerde ik mezelf beter kennen."