Zilver voor kunstrijdster Kate van Mazijk

Berkel en Rodenrijs/Zoetermeer - Het Silverdome Zoetermeer was 25 en 26 januari het toneel voor de internationale Stars on Ice Cup 2020 waarin kunstrijdend Nederland in groten getale aanwezig was. Er was ook Berkels succes.

In veel categorieën waren rijders van Kunstrijvereniging De Drechtsteden vertegenwoordigd. Kate van Mazijk (11) uit Berkel en Rodenrijs en lid van deze vereniging, behaalde zilver in de categorie Mini’s groep 1. In de categorei Mini’s groep 2 eindigde clubgenootje Lucia van Stenis (8) eveneens uit Berkel en Rodenrijs op een mooie vierde plaats.
In de categorie Basic Novice B dames reed de 13-jarige Berkelse Gabriela Arvelo een mooie kür waarmee zij op de 16e plaats eindigde. De rijdsters werden in Zoetermeer gecoacht door het trainersteam Marieke Ter-Kruithof, Romy de Sterke en Nikki Davison van de Dordtse Kunstrijvereniging.
Wil je ook leren kunstrijden? Kom dan een gratis proefles volgen op de ijsbaan in Dordrecht en meld je even aan via de website www.ddd-kunstrijden.nl.