Opnieuw subliem concert Vocaal Ensemble Voces

Bleiswijk - Guur weer buiten en warmte binnen. De warmte kwam hoofdzakelijk van het Vocaal Ensemble Voces, dat vrijdagavond 6 december haar jaarlijks kerstconcert gaf in de Dorpskerk met dit keer als thema 'Carols aan de Rotte'.

John Hofman

De uitnodiging van de Stichting Vrienden van de Dorpskerk had zijn uitwerking gehad: de kerk was volledig bezet. Zo zachtjes aan richting kerst met alle drukte en stress die daar vaak bij komt kijken, wilde men eerst nog even rustig genieten van mooie kerstzang. Het publiek werd daarin zeker niet teleurgesteld, want Voces kwam met een prachtig programma én met solisten uit eigen gelederen.
Het koor, onder bezielende leiding van Dick van der Lecq, vergat daarbij zéker niet het publiek zelf, want regelmatig kon men meezingen bij bekende kerstliederen. Eén daarvan mocht zeker niet ontbreken: Hark the herald angels sing. Zoals gezegd waren er enkele solisten, geselecteerd uit het koor zelf en dat laat zien welk niveau dit koor heeft bereikt. Enkele sopranen lieten regelmatig van zich horen. Heldere, zuivere stemmen, waarbij het koor zich perfect aan sloot. Veelal Engelse Christmas Carols mochten we deze avond beluisteren en dan blijkt opnieuw dat er heel veel prachtige Carols zijn geschreven! Ook nu weer zeer muzikaal ondersteund door organist Rien Donkersloot, die uiteraard een perfecte solo liet horen inclusief een mooie improvisatie. Het applaus voor het hele concert was bedoeld voor na afloop, maar Rien kreeg het al, verdiend, tussendoor, waaruit de waardering voor zijn spel bleek. Als dan het koor op een gegeven moment naar de ruimte achter de preekstoel loopt en van daaruit een lied zingt, dan kun je alleen maar met veel plezier luisteren naar bijna Engelen gezang: a capella, heel zuiver, in de verte en toch zo dichtbij. Het had iets moois in zich! Ongetwijfeld hebben de koorleden tevoren heel fijne repetitieavonden gehad, om dit concert goed te kunnen brengen. Dat is volledig gelukt.
DeSstichting Vrienden van de Dorpskerk buigt zich binnenkort al over het programma voor 2020 en daar hebben we weer alle vertrouwen in.