In De Heraut van 6 november trof mij de inzet van de actiegroep Stop de bomenkap. Het is goed om te lezen dat er zoveel energie word gestoken om de bomen “te helpen”. Heeft de actiegroep wel eens overwogen om met de bomen “te praten", zodat en de actiegroep en de bomen troost vinden bij elkaar van het leed wat hen dreigt te worden aangedaan. Deskundigen hebben plannen gemaakt en deze worden weer door betweters betwist. Ik adviseer de actiegroep om de resterende bomen te voorzien van een mooie witte strik, dat vrolijkt het bos echt op.
Een ander onderwerp waar ik een reactie op heb, is de zandophoging N471-N209 waar De Heraut eveneens vorige week over schreef. Rijkswaterstaat heeft weer eens een zeer doordacht plan gemaakt ter doorstroming van het verkeer tijdens de aanleg van de “ A16 Groene Boog”, een miljardenproject. Jarenlange voorbereidingen zijn er aan vooraf gegaan.
Ik mag hierbij in herinnering brengen de geweldige uitwerking van drie recente kunstwerken t.w.
1. De afslag van de A13 vanaf Den Haag en de verbreding van het viaduct over de A12 naar de Doenkade.
2. De spoorwegviaducten nabij de A12 en de Kruisweg te Bleiswijk.
3. De afslag naar Moordrecht/Zevenhuizen op de A12.
Uitgebreide complimenten zijn te maken aan de ontwerpers en uitvoerende partijen die deze megawerken na jarenlange voorbereidingen tot stand hebben gebracht.
En wat schetst mijn verbazing te moeten lezen dat een lid van de bewonersgroep “Rodenrijs-West” het beter weet. Dat zal dan wel omdat ik aanneem dat er expertise aanwezig is immers, de beste stuurlui staan aan wal, maar ik vermoed dat de graspollen en brandnetels in dit stadium belangrijker zijn dan de genomen besluiten van RIJKS Waterstraat deskundigen.
Wat een gezever in dit stadium over wat groen, kijk liever naar de enorme inspanning om het lopende verkeer te laten doorstromen en toon respect aan de gemaakte plannen.

A. in ’t Veld
Bergschenhoek