Regels van gemeente en Renewi voor aanbieding huisvuil.
Heb het ingezonden stukje van Arnold van der Kraan uit Bleiswijk in de rubriek "Lezers schrijven” van vorige week gelezen. Wil hier graag op reageren.
We wonen in een appartementencomplex in Berkel (Westpolder) waar een milieuparkje is aangelegd. Vaak kun je het huisvuil niet kwijt, sommige containers zijn dan overvol, met name die van kranten en oud papier. Dan gooien mensen het gewoon voor die container. Gifgroene containers voor groen en etensresten? Ze ontsieren de wijken. Trekken fruitvliegjes aan en zorgen voor stank.
Jaarlijks moet voor aanbieding van huisvuil € 268,- worden betaald + extra kosten om de milieuzakjes te kopen die in het gat van de groene container passen. Moet op mijn tenen gaan staan om het zakje in het gat te gooien. Waarom ook deze containers niet ondergronds? Wij (een huishouden met twee personen) hebben twee zakjes per week nodig. Je kunt ze kopen, tien zakjes voor ongeveer € 3,-. Bovendien zijn die zakjes van een “eng” materiaal gemaakt. Ze scheuren vaak. Dan heb je een tweede zakje nodig.
Hebben de verantwoordelijk wethouder en de gemeenteraad wel goed nagedacht over het invoeren van het Diftar systeem? Er zijn al verschillende gemeenten in Nederland die het systeem niet meer gebruiken.

Karin Brandsen
Berkel en Rodenrijs