Het Lint is de strook bebouwing langs de Noordeindseweg en de Rodenrijseweg te Berkel en Rodenrijs. Markant aanwezig is daarbij de RK Kerk aan de Noordeindseweg. Vanwege de prachtige restauratie van de toren en de kerk zelf zorgt dit gebouw voor een dominante rol in het Lint.
Heel mooi dat na de restauratie leden van die kerk het initiatief hebben genomen om een bijdrage te kunnen leveren aan de instandhoudingskosten en tegelijk het kerkgebouw open te stellen voor culturele programma’s door het Cultuur aan het Lint op te richten.
Welnu, wij hebben het onderdeel Klassiek aan het Lint nu driemaal bezocht en het is echt de moeite waard. Het is gewoon een verrassing dat je zo dicht bij huis zo’n kwaliteit aan klassieke muziek krijgt voorgeschoteld in een heel sfeervolle ambiance en ook nog eens tegen redelijke prijzen.
Mooi voor de organisatie is het feit dat we het daardoor steeds drukker zien worden met enthousiaste bezoekers.
Wij hopen daarom dat de organisatie ook in de toekomst met deze mooie activiteiten door kan gaan en, ondanks het toekomstige cultuurhuis Casa Cadanza, een baken aan het Lint blijft voor mooie culturele activiteiten.

Hans en Jeannette de Rijke
Berkel en Rodenrijs