Vanmiddag zag ik jonge kinderen ballen op ons pleintje, grenzend aan de drukke Oostersingel. De bal schoot over de stoep zo de Oostersingel op, een jongen rende er achteraan. Ik kon hem nog op tijd stoppen en behoeden voor een aankomende auto. Dit gebeurt helaas regelmatig. Er is te weinig speelruimte voor jonge kinderen in de Componistenbuurt. Een buurt waar meer en meer jonge gezinnen komen wonen. Het parkje ligt vol met hondenpoep maar aan de overzijde lonken de gele glijbanen van het Annie MG Schmidtpark.
Helaas te ver voor jonge kinderen uit Berkel en Rodenrijs om veilig naartoe te kunnen gaan, zeker met de elektrische fietsen en wielrenners over het fietspad. Uit verveling blijven mijn kinderen (te vaak) binnen.
De oplossing is echter simpel, maar de gemeente wil er niet aan. Een simpele voetgangersontsluiting in het park over het watertje naar de ingang van het Schmidtpark ter hoogte van de ingang Cooperbaan. Overweeg dit nu met spoed voor de kinderen! In de tussentijd misschien een speelpontje, zodat de kinderen deze zomer nog veilig en snel bij de gele glijbanen kunnen spelen en ballen!

K. Huisman
Berkel en Rodenrijs