Ophalen oud papier

Berkel en Rodenrijs - Elke 3e en 4e donderdagavond van de maand wordt er oud papier opgehaald in de wijken van Berkel en Rodenrijs. Raadpleeg uw AfvalWijzer voor de juiste ophaaldag voor uw wijk. Het oude papier dient uiterlijk 18.45 uur op de containerverzamelplaatsen te worden neergezet. De opbrengst gaat naar de Prins Johan Frisoschool en een aantal verenigingen die ook meedoen met het ophalen van het papier.

Klaverjassen KBO

Berkel en Rodenrijs - De KBO organiseert op vrijdag 25 oktober een klaverjasmiddag. Aanvang 13.30 uur in het tuinpaviljoen van Huize St. Petrus.

Open maaltijd

Berkel en Rodenrijs - Vrijdagavond 25 oktober om 18.00 uur is weer de maandelijkse open maaltijd in De Bron. Je bent van harte welkom voor een heerlijke warme maaltijd, ook vegetarisch. Aanmelden kan door het sturen van een email aan openmaaltijd@gkvdebron.nl of bel 06 - 23480731. De maaltijd is in de huiskamer in kerk De Bron, Rodenrijseweg 97. Mee-eten is gratis.

Bejaardenmiddag ACR

Berkel en Rodenrijs - Op zaterdag 26 oktober organiseert het ACR de jaarlijkse feestmiddag voor bejaarden en minder validen in zalencentrum Rehoboth. De zaal is open om 13.30 uur, de feestmiddag begint om 14.00 uur. Aan de feestmiddag zijn geen kosten verbonden. Vanwege de grote belangstelling dient men zich telefonisch op te geven, bij de aanmelding kan men ook doorgeven of men opgehaald en thuis gebracht wil worden. Aanmelding: Arie en Helma v.d. Spek, 010-5118643 of 06-12939375.

Halloween in de Kievit

Berkel en Rodenrijs - Op 26 oktober vindt het griezeligste evenement van speeltuin de Kievit plaats. Dan is er een grote spooktocht onder begeleiding. Tijd: 19.00 - 22.00 uur. Voor oudere kinderen is een later tijdstip spannender. Kinderen onder de zeven jaar moeten in ieder geval met begeleiding komen. Startpunt: het Kievitsnest aan de Sterrenweg. Leden van de Kievit mogen op vertoon van hun lidmaatschapspas gratis naar binnen. Voor niet-leden bedraagt de toegang € 2,-. Tijdens het wachten in de zaal kan men iets te snoepen of te drinken nuttigen.

Zang zusters Maria Stella Matutina

Berkel en Rodenrijs - Op zondag 27 oktober luisteren de zusters van Maria Stella Matutina de Eucharistieviering op in de O.L. Vrouw Geboortekerk op met hun bijzondere a capella gezongen liederen, aanvang 11.00 uur. Na afloop is er koffiedrinken in ’t Koetshuys. De zusters verkopen daar ook hun zelfgemaakte producten om te kunnen voorzien in hun levensonderhoud. De zusters zijn afkomstig uit elf verschillende landen en vormen sinds enkele jaren een kloostergemeenschap in Dordrecht. Iedereen is welkom bij deze viering en bij het koffiedrinken na afloop.

Avondkoffie met een Cop

Berkel en Rodenrijs - In samenwerking met de politie organiseert McDonald’s Berkel en Rodenrijs een nieuwe Koffie met een Cop op maandag 28 oktober van 19.00 tot 21.00 uur. Kon je eerder overdag niet komen? Dan is dit je kans. Wijkagente Annemiek Roos en wijkbeheerder Sylvia Lassooy van de gemeente Lansingerland zitten klaar voor al jouw (grote en kleine) vragen die in de buurt spelen. Natuurlijk onder het genot van een heerlijk kopje koffie (en iets lekkers!). Een laagdrempelige manier om als buurtbewoner in contact te komen met de politie. Volg de Facebookpagina @mcdonaldsberkelenrodenrijs voor de volgende Koffie met een Cop.

Bingo 3B-Sociaal Belang

Berkel en Rodenrijs – Op de laatste dinsdag van de maand organiseert de belangenvereniging een gezellige bingoavond in gebouw De Ark, Oranjestraat 2. Deze maand op dinsdag 29 oktober, aanvang 20.00 uur. Er zijn mooie prijzen te winnen. De opbrengst komt ten goede aan de vereniging die diverse activiteiten organiseert om sociale contacten te leggen. Inlichtingen: Nel de Veld, tel. 010–5114886.

Handwerkbazaar

Berkel en Rodenrijs - De handwerkclub houdt op woensdag 30 oktober van 14.00 tot 16.00 uur haar jaarlijkse bazaar in Wel-Kom!, ds. van Koetsveldstraat 3. Er zijn weer mooie en praktische creaties te koop, denk aan brei- en borduurwerken, schorten, tafellakens, babytruitjes en nog veel meer. De opbrengst wordt besteed aan de aankoop van nieuwe materialen.

Groei & Bloei workshops

Berkel en Rodenrijs - Groei & Bloei afdeling Berkel en Rodenrijs organiseert twee workshops bloembollenmand maken op woensdag 6 november, 20.00 uur, en zaterdag 23 november, 10.30 uur. Locatie: kas Ria Breugem, Anthuriumweg 48, Bleiswijk. Aanmelden: tel. 010-5117016 / 010-5112182 of email naar info@lansingerland.groei.nl. Kosten: € 22,50 voor niet-leden; leden Groei & Bloei betalen € 20). Inschrijving is geldig na ontvangst deelnamekosten op NL68 RABO 0307430049 tnv KMTP/Groei & Bloei Afd. Lansingerland.