Voorjaarsconcert Helicon

Berkel en Rodenrijs - Zaterdagavond 23 maart geeft muziekvereniging Helicon onder leiding van dirigent Jeroen de Wit een Voorjaarsconcert. Het programma omvat een diversiteit aan muzikale stukken, variërend van levendige melodieën tot serene klanken. Ook Natuurmonumenten, Rotta en De Groenzoom zijn aanwezig om een bijdrage te leveren. Muziek wordt afgewisseld met gedichten. Het concert vindt plaats in het gemeentehuis van Lansingerland,Tobias Asscherlaan 1 in Bergschenhoek. Aanvang 20.00 uur, deuren open om 19.30 uur. Kaarten zijn te koop aan de deur (t/m 12 jaar € 5,00 en vanaf 13 jaar € 10,00 incl. pauzedrankje) of via de leden van Helicon.

Bijeenkomst naasten en mantelzorgers

Lansingerland - Voor de tweede keer organiseert het Centrum voor Levensvragen Rotterdam en Delft in samenwerking met het Steunpunt Mantelzorg Lansingerland een themabijeenkomst voor naasten en mantelzorgers. Dit keer op 26 maart in Ontmoet!, Wilhelminastraat 1a in Bergschenhoek. In deze bijeenkomst is er aandacht voor de manier waarop je kunt (leren) omgaan met een naaste waar je voor zorgt en die misschien niet meer dezelfde is, met toekomstverwachtingen die niet uit kunnen komen, met verlies aan contacten en ontspanning. Tijd: 19.30 tot 21.30 uur, inloop vanaf 19.15 uur. Informatie en aanmelden: Maria Boersma, tel. 06 - 86868596 of mail naar mariaboersma6@gmail.com. Wie vervoer nodig heeft, kan haar ook bellen.

Steunpunt Mantelzorg

Lansingerland - Welzijn Lansingerland biedt ondersteuning aan mantelzorgers van alle leeftijden. Er worden regelmatig mantelzorgontmoetingen georganiseerd voor informatie en lotgenotencontact. Wie geregistreerd staat als mantelzorger bij Welzijn Lansingerland wordt automatisch op de hoogte gehouden via een nieuwsbrief. Vervangende mantelzorg door vrijwilligers is ook mogelijk. Informatie/aanmelden: Welzijn Lansingerland, tel. 010-5225545 (werkdagen 09.00-16.30 uur) of mail naar mantelzorg@welzijnlansingerland.nl. Info: www.welzijnlansingerland.nl.

Warme Maaltijdservice Welzijn

Lansingerland - Welzijn Lansingerland biedt mensen die om wat voor reden dan ook (tijdelijk) niet zelfstandig in staat zijn te koken of een maaltijd op te warmen, warme maaltijden aan huis. Er is keuze uit vele verschillende maaltijden en deze worden van maandag tot en met vrijdag tussen 11.30 en 13.00 uur bezorgd. Informatie/aanmelding: Welzijn Lansingerland, tel. 010-5225545 (op werkdagen tussen 09.00-17.00 uur) of via maaltijdservice.3B@welzijnlansingerland.nl. Welzijn kan in de hele gemeente nog vrijwilligers gebruiken. Info: www.welzijnlansingerland.nl.

Maatschappelijke Begeleiding Nieuwkomers zoekt vrijwilligers

Lansingerland – Maatschappelijke Begeleiding Nieuwkomers van Humanitas Lansingerland richt zich op begeleiding van statushouders bij inburgeren, administratie en welzijn. Vrijwilligers bieden praktische ondersteuning bij het aanvragen van toeslagen en de inrichting van de woning. Bij het wegwijs raken in de gemeente en woonomgeving maar ook bij het zoeken van een sport of hobby. Wil jij een nieuwkomer helpen een goede start te maken in onze gemeente? Meld je dan aan via nieuwkomers.lansingerland@humanitas.nl of kijk op humanitas.nl/lansingerland.

VTV Thuismaatjes gezocht

Lansingerland - Thuismaatjes bemiddelt bij het vinden van vrijwilligers voor kinderen, jongeren en volwassenen met een (licht) verstandelijke beperking, autisme of chronische ziekte. Je kunt je inzetten als maatje (samen wandelen, koffiedrinken of erop uitgaan), oppas (een avond of een middag oppassen in een gezin), speelmaatje (spelletje doen of samen knutselen) of als gastgezin (het kind verblijft bij jou in het gezin bijvoorbeeld een weekeinde of een dag). Vrijwilligers worden begeleid door de professionals van Thuismaatjes. Info: www.wijzijnvtv.nl/thuismaatjes of mail naar thuismaatjesdelft@vtvzhn.nl.