Sans Fumée parencompetitie

Bleiswijk – Op donderdag 7 maart werd de laatste zitting van de parencompetitie van het seizoen 2023-24 gespeeld. Winnaar in de A-lijn werd het paar Wim Posthumus & Karel Bomers dat dit keer de winnaar van de vorige ronde voor wist te blijven. Promotie naar de A-lijn werd bereikt door het paar Anneke van den Berg & Hans Bucher. Ook het paar Dirk Bleeker & Kees Scholtes wist met nipte voorsprong promotie af te dwingen. De laatste weken van dit seizoen spelen de leden van Sans Fumée een laddercompetitie waarbij ruimte gemaakt wordt voor de deelnemers van de bridgecursus. Nieuwe leden, denk aan de vele thuisbridgers, zijn op de donderdagavond van harte welkom in De Leeuwerik, Leeuwerikstraat 2. Voor inlichtingen en/of opgave als lid kunt u zich melden bij het secretariaat Sans Fumée: Mieke Meewisse mb.mk@upcmail.nl of tel. 06 - 46481186.

Schuurverkoop

Bleiswijk - Op zaterdag 16 maart is er weer een schuurverkoop aan de Overbuurtseweg 4. Van 09.00-12.00 uur kunnen onder andere kleding, curiosa, serviesgoed, lampen, hobby-artikelen, boeken, cd’s, dvd’s, speelgoed, elektronica, en nog véél meer worden gekocht. De opbrengst is voor het onderhoud van Dorpskerk Bleiswijk.

Klaverjassen in De Leeuwerik

Bleiswijk – Welzijn Lansingerland organiseert op 16 maart een klaverjasmiddag in De Leeuwerik, Leeuwerikstraat 2. Aanvang 13.30 uur, zaal open 13.00 uur. Elke 3e zaterdag van de maand kan men terecht om samen een kaartje te leggen, een hapje en een drankje te nuttigen en leuke prijsjes te winnen. Toegang € 5,-. Aanmelden en informatie via: Nel Koot, tel. 010-5216892. Voor meer informatie kijk op www.welzijnlansingerland.nl.

Activiteiten KBO

Bleiswijk - De KBO afdeling Bleiswijk organiseert elke dinsdagmiddag een fiets- of wandeltocht waaraan iedereen kan deelnemen. De route gaat door onze eigen omgeving en duurt ongeveer twee uur. Vertrek 14.00 uur vanaf het kerkplein Hoefweg 53. Aanmelden is niet nodig. Wanneer: 19 maart wandelen en 26 maart fietsen. De soosmiddagen zijn op 20 maart, 3 en 17 april. Op 10 april vindt het klaverjastoernooi om het senioren kampioenschap van Lansingerland plaats. Aanmelden is inmiddels mogelijk.

Bleiswijkse Jeu de Boulesclub

Bleiswijk - Sportief en gezellig een middag of avond buiten bezig zijn. Dat kan met een spelletje jeu de boules, ook in de winter. De Bleiswijkse vereniging heeft tien goed onderhouden banen, gesitueerd tussen bomen. Er is voldoende parkeergelegenheid voor auto en fiets. Belangstellenden kunnen gratis meespelen. Voor de boules zorgt de vereniging. Openingstijden: (in de wintermaanden wanneer het weer het toelaat) woensdag en zaterdag van 13.00-16.00 uur. Adres: Götzenhainsingel 20 (naast de tennisvereniging).

Koersbal

Bleiswijk - In De Leeuwerik, Leeuwerikstraat 2, kan elke vrijdag van 09.30-11.15 uur koersbal gespeeld worden. Koersbal is één van de populairste sporten onder senioren. De sport is vergelijkbaar met jeu de boules, maar wordt binnen gespeeld. Ervaring is geen vereiste, maar gezelligheid natuurlijk wel. Informatie: Welzijn Lansingerland, tel. 010 - 522 55 45.