Oproep voor project 'Dare 2B Me'

Lansingerland - Voor het project 'Dare 2B Me' zoeken Humanitas Lansingerland en dans- en muziekschool Jay’s Place nog enkele 60+ers uit de regio die hun verhalen en ervaringen met jongeren willen delen. Ook zoeken ze vrijwilligers (alle leeftijden) om deelnemers te begeleiden. Op maandag 18 maart is er een interactieve informatieve ochtend in de Cultuurfabriek. De ochtend wordt afgesloten met een lunch. Wilt u meer informatie of u hiervoor aanmelden? Neem dan contact op met Zoé Baart van Humanitas, tel 06 - 53827319 of mail naar z.baart@humanitas.nl.

Huurdersvereniging Lansingerland

Lansingerland – De Huurdersvereniging Lansingerland is iedere maandagavond tussen 18.00 en 20.00 uur bereikbaar voor vragen met betrekking tot huren (rechten en plichten), tel. 06 – 57737260. Als het nummer in gesprek is, kan men naam en telefoonnummer inspreken en dan wordt er teruggebeld. Vragen stellen kan op ieder moment ook via het mailadres secretariaat@hvll.nl .

Café Overleven

Lansingerland - Café Over-Leven is een plek waar mensen met verlies en rouw van harte welkom zijn. Ontmoeting met de ander staat centraal. Dat kan in het café Over-Leven, dat onderdeel is van het Kenniscentrum palliatieve zorg van Hospice Lansingerland. De benaming 'café' is gekozen om duidelijk te maken dat er vrij naar binnen kan worden gelopen en dat er een kopje thee of koffie wordt geschonken. Je raakt er zomaar aan de praat. Ook is daar een persoonlijk gesprek met een vrijwilliger mogelijk. Wanneer: 19 maart, 2 en 13 april, telkens van 14.00 tot 16.00 uur. Adres: Burg. Van Oostenweg 10 te Bergschenhoek (zij-ingang hospice bij de parkeerplaats). Informatie: tel. 010 - 524 10 90.

Denktank Hersenletsel

Lansingerland - Op 21 maart organiseert Middin samen met patiëntenvereniging Hersenletsel.nl de Denktank Hersenletsel, voortaan elke derde donderdagmiddag van de maand van 14.00 tot 16.00 uur in de Nieuwe Lansing (Wel-Kom!), Ds. van Koetsveldstraat 3 in Berkel en Rodenrijs. Denktank Hersenletsel is een zelfhulpgroep voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH) en hun mantelzorgers. Gesprekken met lotgenoten helpen bij het omgaan met de uitdagingen van NAH. Op alle fronten: fysiek, mentaal, sociaal en emotioneel. Dit keer is het thema Financieel-Infarct; wat kost het om mee te blijven doen? Informatie: www.middin.nl/nah-bijeenkomsten en www.hersenletsel.nl/zuid-holland/agenda. Of mail naar
denktankNAH@middin.nl of regio-ondersteunerzh@hersenletsel.nl.

Gospelkoor El Jakim

Zevenhuizen - Gospelkoor El Jakim is op zoek naar nieuwe koorleden. Het koor is opgericht in 1988 en heeft momenteel 26 muzikale leden. Ze verlenen medewerking aan onder meer kerkdiensten en vieringen. Hiernaast is het streven om één keer per twee jaar een concert te geven. Dirigent is Hans Buis. Repeteren doen ze op donderdag van 20.00 tot 22.00 uur in de
Ontmoetingskerk, Dorpstraat 106 te Zevenhuizen. Kom gerust eens vrijblijvend kijken en luisteren.

Home-Start opvoedondersteuning zoekt vrijwilligers

Lansingerland – Home-Start van Humanitas Lansingerland zoekt vrijwilligers die affiniteit hebben met gezinnen en die één keer per week minimaal twee uur beschikbaar zijn. Vrijwilligers krijgen training en begeleiding. De voorbereidende cursus start een aantal keer per jaar. Home-Start biedt ondersteuning aan ouders met tenminste één kind onder de 18 jaar. Doel is voorkomen dat alledaagse problemen uitgroeien tot ernstige en langdurige problemen. Informatie aanvragen en aanmelden kan via Henriëtte Staarthof, tel. 06 – 10026711 en Ellis Neeleman, tel. 06 - 24361018 of via home-start.lansingerland@humanitas.nl. Of neem een kijkje op www.humanitas.nl/lansingerland.

Praktische hulp Welzijn Lansingerland

Lansingerland - Welzijn Lansingerland ondersteunt senioren door het aanbieden van verschillende praktische diensten. Zij helpen u graag! Vrijwilligers staan klaar en vinden het leuk om iets voor een ander te betekenen. Bij Welzijn Lansingerland kan men terecht voor hulp bij het doen van boodschappen, belastingaangifte doen (maart-april), klussen in huis, de maaltijdservice. Wie gebruik wil maken van een van deze diensten of iemand kent die hier gebruik van wil maken, neem dan contact op met Welzijn Lansingerland, tel. 010–522 55 45 op werkdagen bereikbaar tussen 09.00 en 17.00 uur of via de mail info@welzijnlansingerland.nl Of kijk voor meer informatie op de website www.welzijnlansingerland.nl .