Zondagmiddagconcert

Hillegersberg - Op 27 oktober begint om 15.00 een zondagmiddagconcert in de Fonteinkerk, Terbregselaan 3, Hillegersberg. Anje de Kuiper (orgel) en Janine de Jong (blokfluit) spelen onder andere werken van Bach, Telemann, Walther en Mendelssohn. Toegang vrij, er is wel een collecte na afloop, gezellige nazit.

Café Over-Leven

Lansingerland/Bergschenhoek - Café Over-Leven is een plek waar mensen met verlies en rouw van harte welkom zijn. Naast een kopje koffie is er ruimte voor ontmoeting. In het ‘café’ kan men vrij binnenlopen, maar een persoonlijk gesprek met een vrijwilliger daar, is ook mogelijk. Wanneer en waar: maandag 28 oktober, 14.00–16.00 uur, Burg. van Oostenweg 10, zij-ingang bij de parkeerplaats, te Bergschenhoek. Informatie: tel. 010 - 5241090.

Open inloop vrijwilligerswerk

Lansingerland - Het Vrijwilligers Informatie Punt - VIP Lansingerland helpt mensen met het vinden van vrijwilligerswerk. Maak een afspraak of loop eens binnen, bijvoorbeeld op dinsdag 29 oktober van 10.00 tot 11.00 uur in sociaal café Ontmoet!, Wilhelminastraat 1A in Bergschenhoek. Het VIP Lansingerland is bereikbaar via info@viplansingerland.nl of 010 - 522 55 45. De vrijwilligers vacaturebank en informatie over vrijwilligerswerk staan op viplansingerland.nl. Volg het VIP ook op Facebook, Instagram en Twitter.

Bridge bij Bridge Club Lansingerland

Lansingerland - Bridge Club Lansingerland heeft twee speelmomenten en wel op dinsdagavond aanvang 20.00 uur en donderdagochtend aanvang 09.15 uur in Zalencentrum Rehoboth, Wilhelminastraat 2 te Berkel en Rodenrijs. Inlichtingen: voor de dinsdagavond mail naar wsdinsdag@bridgebcl.nl of bel 06 - 28743161en voor de donderdagochtend: wsdonderdag@bridgebcl.nl / 06 -12772362. Bel of mail gerust als u wilt kennismaken met de club.

Projectzangers gezocht

Zoetermeer/Lansingerland - In het voorjaar van 2020 gaat er een interessant project van start voor ervaren koristen. Vind je het leuk om in enkele weken met elkaar naar een uitvoering toe te werken? Meld je dan aan bij het project 'Bach in zeven woorden'. De repetities vinden plaats op een tiental maandagavonden in februari, maart en begin april, onder leiding van een vakbekwame dirigent. Daarna wordt het project afgesloten. Het concert vindt plaats op 7 en 8 april 2020 in Zoetermeer. De werken zijn drie cantates van Bach BWV 131, 106 en 4 die in 18e eeuwse Barokstemming worden uitgevoerd. Info en aanmelding: kijk op www.Koor-experience.nl.

Unicef-bridgedrive

Rotterdam - Zondagmiddag 17 november wordt in Lommerrijk eenbridgedrive gehouden ten bate van Unicef. De bridgeclubs Hillegersberg en Never Down uit Rotterdam organiseren deze bridgedrive: Hartentroef 2019 Rotterdam. Het thema van de Unicef-week is het ondersteunen van leer- en werkprojecten voor jongere vluchtelingen in de regio Jordanië. Lommerrijk heeft de zaalruimte gratis beschikbaar gesteld. Informatie / aanmelding bridgeparen: www.nbbclubsites.nl/club/5015 of mail naar: unicefbridgedrivehillegersberg@gmail.com o.v.v. de namen van de beide bridgers en de sterkte (A, B of C). De indeling is in meerdere lijnen. Deelname kost € 25,- per paar, inclusief een consumptie bij binnenkomst. Inschrijfgeld voor 01-11-2019 overmaken naar: NL 23 INGB 0004808381 t.n.v. Bridgeclub Never Down o.v.v. Unicefbridgedrive Rotterdam. Bevestiging is per e-mail.

Ouderenadviseur Welzijn Lansingerland

Lansingerland - Voor alle vragen betreffende Wonen, Zorg, Welzijn, Financiën en de WMO kunnen mensen van 67 jaar en ouder contact opnemen met de ouderenadviseur van Welzijn Lansingerland: Ontmoet!, Wilhelminastraat 1a, 2661 ET Bergschenhoek, tel. 010-5225545. Er zijn spreekuren waar u zonder afspraak binnen kunt lopen om een vraag te stellen. Spreekuur is op maandag in Ontmoet!, Wilhelminastraat 1a, Bergschenhoek; op woensdag in de Leeuwerik, Leeuwerikstraat 2, Bleiswijk; op vrijdag in Wel-kom!, ds. Van Koetsveldstraat 3 te Berkel en Rodenrijs. Alle spreekuren worden gehouden van 10.30 tot 11.30 uur.

Klussendienst

Lansingerland - Voor inwoners van Lansingerland met een laag inkomen die (tijdelijk) problemen hebben om zelf kleine karweitjes in en om het huis te doen is er de klussendienst van Welzijn Lansingerland. De klussendienst kan bijvoorbeeld helpen met kleine elektrische problemen, reparatie van de rollator of het in elkaar zetten van klein meubilair. Voor elke klus betaalt men, naast de materiaalkosten, € 2,- eigen bijdrage. Inwoners van Bleiswijk en Bergschenhoek die gebruik willen maken van deze service of iemand uit hun woonplaats kent die hier gebruik van wil maken, kan bellen met Welzijn Lansingerland tel. 010-5225545 (op werkdagen tussen 09.00-17.00 uur). Inwoners van Berkel en Rodenrijs kunnen contact opnemen met Ondine Duchenne, tel. 010-5113554 of 06-14710689. Informatie: www.welzijnlansingerland.nl.

Home-Start zoekt vrijwilligers

Lansingerland – Humanitas Home-Start Lansingerland zoekt vrijwillige gezinsmaatjes die zelf moeder zijn en die één keer per week minimaal twee uur beschikbaar zijn. Vrijwilligers krijgen training en begeleiding. De voorbereidende cursus start een aantal keer per jaar. Home-Start biedt (opvoedings)ondersteuning aan ouders met tenminste één kind onder de 15 jaar. Doel is te voorkomen dat alledaagse problemen uitgroeien tot ernstige en langdurige problemen. Informatie/aanmelden kan via de projectcoördinatoren: Henriëtte Staarthof, tel. 06-10026711 of Ellis Neeleman, 06-24361018, of e-mail: home-start.lansingerland@humanitas.nl.

Warme maaltijdservice Welzijn Lansingerland

Lansingerland - Welzijn Lansingerland biedt warme maaltijden aan huis. De maaltijden zijn bedoeld voor mensen die om wat voor reden dan ook (tijdelijk) niet zelfstandig in staat zijn te koken of een maaltijd op te warmen. Door deze service wil Welzijn ervoor zorgen dat iedereen toch dagelijks een gezonde warme maaltijd kan eten. Als extra service biedt Welzijn hulp bij het invullen van de bestellijst en zo nodig bij het opdienen van de maaltijd. Er is keuze uit vele verschillende maaltijden en deze worden van maandag tot en met vrijdag tussen 11.30 en 13.00 uur bezorgd. Wie gebruik wil maken van deze service of iemand kent die hier gebruik van wil maken neem dan contact op met Welzijn Lansingerland, tel. 010-5225545 (op werkdagen tussen 09.00-17.00 uur). Informatie: www.welzijnlansingerland.nl.