Houweling Architecten verrast Humanitas Lansingerland met ‘feestcheque’

Bleiswijk – Ter gelegenheid van de jubileumfestiviteiten van Houweling Architecten en het afscheid van Joop Houweling konden de gasten een donatie schenken voor het werk van Humanitas Lansingerland.

Trees Borkus-Henskens

Secretaris van de Vereniging Humanitas Lansingerland Frans Weterings mocht deze week uit handen van Jan Houweling een cheque ter waarde van € 3000,- in ontvangst nemen. “We steunen hiermee graag een lokaal doel; voor mensen in de eigen woonomgeving die een steuntje in de rug kunnen gebruiken,” aldus de jubilaris.
De Vereniging Humanitas Lansingerland – niet te verwarren met de stichting die locaties voor met name senioren aanbiedt in Rotterdam – ondersteunt al ruim tien jaar mensen die een handje geholpen kunnen worden. De afdeling biedt kosteloze en laagdrempelige hulp op enkele terreinen. Bij Home-Start biedt zij ondersteuning aan ouders met tenminste een kind tussen de 0 en 15 jaar die het moeilijk hebben. Een vrijwilliger biedt een luisterend oor, geeft nuttige tips en wijst op voorzieningen en regelingen. Tijdelijke ondersteuning bieden vrijwilligers ook in het Tandemproject; bij het doorbreken of voorkomen van eenzaamheid en sociaal isolement voor alle leeftijden. Het derde project omhelst de Thuisadministratie met ondersteunende hulp bij het op orde brengen en houden van de financiële administratie.
Eind 2018 waren rum 200 vrijwilligers actief die vanuit de verschillende doelgroepen een kleine 300 mensen in Lansingerland hielpen grip op en regie over hun eigen leven te krijgen.
Frans: “Ik feliciteer Jan en Joop met het 45-jarig jubileum van hun mooie bedrijf en bedank het team van Houweling in het bijzonder voor de cadeautip in de uitnodiging van hun feest om een bijdrage te schenken aan Humanitas Lansingerland. En uiteraard bedank ik alle aanwezigen voor de donaties.”